banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

PAKDİL, “4 YILDA 4 MİLYON İŞSİZ İŞ BULDU”
 AK Parti Milletvekili Nevzat Pakdil Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde İlçe Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, Belde Belediye Başkanları, muhtarlar ve sivil toplum örgütleri ve sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

AB’deki ekonomik krizin kronik hale geldiğini, İrlanda, İspanya, Portekiz, Yunanistan ve Kuzey Kıbrıs Rum kesiminin krizle boğuştuğunu ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, küresel kriz ortamında birçok ülkenin krizin faturasını vatandaşlarına yüklediğini söyledi. Türkiye'nin istikrarlı politikalarıyla büyümeyi devam ettirdiğini, hiçbir bankanın batmadığını, borçluluk oranlarının artmadığını ve borcu karşılamak için vergilerin artırılmadığını sözlerine ekleyen Pakdil, “Kalıcı ekonomik politikalar sebebiyle artan yatırımlar sebebiyle son 4 yılda yeni istihdam sayısı 4 milyon artmıştır. Bu istihdam rakamı birçok AB ülkesinin nüfusundan fazladır. Yoksullukla mücadeleyi makro ekonomik istikrar, sektörel ve bölgesel politikalar, yoksulluğu doğrudan hedef alan sosyal yardımlar ve destekler ekseninde gerçekleştirilmiştir. Türkiye'nin son on yılda ortalama yüzde 5 büyüme sağlıyor, istihdamı artırıyor ve en önemlisi enflasyon sorunu çözüldü. Terör olayının tamamen çözülmesi ile birlikte de kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmaya devam edeceğiz ve ülkemizi zirveye taşıyacağız” şeklinde konuştu.

“YARINI KURTARMAYA YÖNELİK DEĞİL, GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRMEYE YÖNELİK POLİTİKALAR GEREKİYOR”

Türkiye’nin en çok günü kurtarmaya yönelik politikalar sebebiyle geri kaldığını, oysa yapılması gerekenin geleceği şekillendirmeye yönelik politikalar olduğunu belirten Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Bir ay sonrasını göremeyen, yarını planlayamayan hükümetlerin varlığını hepimiz biliyoruz. Biz 2023 planlıyoruz, 2073’ü programlıyoruz. Bu geleceğe güvenle bakmak anlamına geliyor” dedi.

Uygulanan sosyal politikaların en belirgin örneğinin engellilere uygulanan sosyal politikalarda kendisini gösterdiği sözlerine ekleyen Pakdil, “Engelli, yaşlı nüfusa dönük çalışmalar da her geçen gün artmaktadır. Buna örnek vermek gerekirse engelli aylıklarının reel olarak yüzde 458, yaşlı aylıklarının artışı ise reel olarak yüzde 86 olmuştur” ifadelerini kullandı.

Pakdil daha sonra Sağlıksen’in düzenlemiş olduğu Acil Tıp Teknisyenleri bir lik beraberlik günü toplantısına katıldı. Pakdil, burada Sağlık- Sen Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Kaya, İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil, Sağlık Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı  Bünyamin Mutlu Demirci ve Sağlık çalışanları ile bir araya geldi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol