Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

OKUMUŞ, ATIL ALANI CENNETE ÇEVİRDİ
 Sarılar Mahalle sınırları içinde (Büyüleyen vadisi) yaklaşık bir asır önce yapılan su değirmeni var. Halen Kahramanmaraş’ta ayakta kalan tek su değirmeni bu. Zaten TRT 2’deki “son değirmenler” belgeseline de konu oldu. 5 yıllık uğraşlar neticesinde, sahibinden satın almak suretiyle, turizme kazandırılıyor. Bu çalışma bitti, bitmek üzere. İsmi de ‘Değirmen Su Park’ diye geçecek. 22 dönümden oluşan park alanında 4 gölet, 3 şelale olacak. Her tarafı sularla çevrili olduğu içinde muhteşem bir piknik alanı görünümünde dizayn edilecek. Ayrıca içerisinde antik tiyatro, engelliler ve çocuklar için de oyun alanları olacak. Yine değirmenin de,  Turizm Bakanlığı Tarihi Eserler Müdürlüğünce de tescili yapıldı.

Bütün bunları yapan, kendisi bir ziraat mühendisi olan Beyoğlu Beldesinin acar, çalışkan ve gayretli Belediye Başkanı Osman Okumuş, park alan projesinin Mimarlar Odası Başkanınca hazırlandığını belirterek, Anıtlar Yüksek Kuruluna da onaylatıldığını söyledi.

Onaylı proje ile restore edildi. Ayrıca, değirmen aslına uygun şekilde su ile çalıştırılacak. Tabi turistik amaçlı. İçerisinde de cafe olacak. Alana 500 kişilik bir lokanta, bir adet ses sanatçılarının konser verebileceği sahne, aynı zamanda orman içi yürüyüş alanları dizayn edilerek, eğlence, kültür-sanat, spor yapma imkânı da sağlanacak.

SUDAN UCUZA MAL ETMEK!

Anıtlar Yüksek Kurulunca onay alındıktan sonra, Özel idarece belediyeler fonuna pay aktarılmakta. Proje hazırlanarak valiliğe başvurulur, valimizin ve özel idare genel sekreterliğinin de yardımlarıyla yaklaşık 270 bin Tl. kaynak aktarımı sağlanır. Bir o kadar da belediye bütçesinden harcama yapılacak.

Başkan Okumuş’un bu bilgilerinden sonra anlattıklarını dinleyelim; “Yaklaşık 600 bin liralık harcama ile 22 dönümlük alan turizme kazandırılacak. Kale Park tesisleri yeterli gelmiyordu. 6 ay sonra burayı da vatandaşlarımızın hizmetine açarak, mükemmel bir piknik alanı daha kazanmış olacağız.”

Şaşılacak şey, müteahhide verseniz, resmi kurum kanalıyla ihaleye çıkartsanız, bu manzara, bu eser, en az 2 milyondan aşağı çıkmazken, Okumuş’un kendi yetenek ve tecrübelerini de ekleyerek ortaya çıkacak bu hizmet, deyim yerindeyse sudan ucuza mal oluyordu.

ATIL ALANI CENNETE ÇEVİRMEK!

Başkan Okumuş’un ifadesiyle, burası atıl bir alandı. Değirmen de 10 yıldır kullanılmıyordu. Sahibini ikkna ederek belediyece satın alınır. Türkiye’de su ile çalışan değirmen sayısı azdı. Üstelik nostaljiyi de yaşatmak istemişti Başkan Okumuş. Tarihi özelliği vardı, belki gelecek nesillere ders olarak da okutulabilinirdi.

Biz sözü yine Okumuş’a bırakalım; “Turistlerimiz geldiği zaman değirmen çalışacak. Organik buğday ve mısır olduğunda, bazlama-gözleme servisi mümkün olacak. Burada, beldede, şehir çapında projelere imza atıyoruz. 3-4 paftalık alanlara değil, 30-40 dönümlük alanlara tesis kuruyoruz. Bu alan 22 dönüm, çevreyi genişleterek, 30-35 dönüme çıkartmayı düşünüyoruz. Hem akli olarak, hem belediye personelimiz ve ben, bilfiil çalışıyor, çalışmalara nezaret ediyorum. Kaynak nerede, halk adına, kamu adına hangi güzellik varsa, onu bulup kazandırmaya gayret gösteriyoruz. Ankara’dan kaynak getirmeyi de biliyoruz. Bundan dolayı da hiçbir belde, ilçelerde bile olmayan projelere imza atıyoruz.”

BU ENERJİ, BU HEYECAN, BU AŞK!

“2012 yılı içerisinde birçok ilçenin bütçesinden daha çok proje gerçekleştirdik, içinde bulunduğumuz yıl içerisinde de bu projeler tamamlanmış olacak.  Madde madde sıralayacak olursak, ki çoğunu sizler, halk da biliyor; yaklaşık 3,5 milyon  Tl. altyapıya harcadık. 4 ay süresi kaldı, bitiyor. İllere bankası ile kendi öz kaynaklarımızla oluyor bunlar. Erol Tansel isimli hayırsever bir arkadaşımız, abisi Erdoğan Tansel adına taziye evi yaptırıyor. 45 bin lira katkı sağlıyorlar. 200 bin Tl. mal olacak, geri kalanını da biz karşılayacağız. Bitti, açılışını da milletvekillerimizle birlikte yapacağız.

Kapalı Pazar alanı bitti, faaliyette. Yine hiçbir belde ve ilçede, hatta ilde bile örneğini  göremeyeceğiniz, 4,5 dönümlük belediyenin arsası vardı, ilk defa kat karşılığı müteahhide ihale ile konut alanı yaptırıyoruz. 60 daire, 25 de dükkân yapılacak. Yüzde 23 kat karşılığı ile bize 15 adet daire düşecek. Bu belediye kasasına 1,5 milyon Tl. para girecek demektir. Halkımız, modern dairelerde oturacak. İçinde oyun alanlarıyla, modern şehir görünüm ve imkânlarıyla…”


Anlattıkları müthiş şeyler, sözünü ettiği konut alanının ihalesi ve yer teslimi yapılmış bile. Sorduk, bu kadar aşkı, heyecanı ve enerjiyi nasıl nereden buluyorsun diye… Güldü;   “Halkımdan, inandığım davalardan, kendime ve halkıma verdiğim değerlerden, tutkunu olduğum partimden ve hizmet etme aşkımdan” diye cevapladı. E haliyle söyleyecek söz bırakmıyor insana.

Okumuş’ta bu zekâ, bu heyecan, bu hizmet aşkı olduktan sonra, daha çok röportaj yapar, birçok eserlerine tanıklık ederiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol