banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

MÜFTÜ GEVHER, “ÇOK ÇALIŞMALIYIZ”
 Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapılan ve geniş bir dinleyici kitlesinin katıldığı konferansta Kahramanmaraş il müftüsü Muhammet Gevher bir teşekkür konuşması yaptı. Gevher konuşmasında yapılan gecenin maddi ve manevi kurtuluş ve huzurumuza vesile olmasının diledi. Çok çalışmamızın gerektiğini belirten Gevher, ilimde, irfanda, Hz. Kuran’a hizmeti, sünneti seniyyenin gelişmesinde ülkemizdeki ilim yuvaları ve kurum-kuruluşlarla iyiye doğru gidildiğini söyledi.


Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi
Prof. Dr. Bünyamin Erul konuşmasına Medine’de yaşanan bir kıssayı örnek vererek, hadislerle devam etti. Ya Resulullah kıyamet ne zaman kopacak sorusuna, peygamberimiz soruyla “Söyle bana kıyamet için ne yaptın” diye sordu. Adam şaşırmıştı, benim çok bir şeyim yok ama ben Allah ve Resulünü çok severim dedi. İşte o zaman Allah Resulü çok meşhur olan “ Kişi sevdiğiyle beraberdir” hadisini nakletti.

Prof. Dr. Erul konuşmasına şöyle devam etti; İnsan sevdiğini rol modeli yapar. Bugün biz çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirirken onlara rol modeli olabiliyor muyuz, rol modelleri sunabiliyor muyuz yahut çocuklarımızın rol modellerini kimler oluşturuyor? Öncelikle bu sorulara cevap bulmalıyız. Hadisimizde “kişi sevdiğiyle beraberdir” diyor. Eğer sevilen Rahmeten-lil âlemin ise Allah Resulünün sevgilisi ise, o güzel bir müjdedir. Bu sözle Allah ve Resulünü sevenlere müjde verirken ötekini sevenlere, yanlış insanları sevenlere, yanlış insanları rol modeli yapanlara da adeta bir ültimatom vermektedir. O bir rehber, o bir şahit, ve güzel örnektir.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Erul, “Sabrın Kur-an’ın en temel var olma mücadelesi olduğunu da belirterek “Sabır mukavemet etmektir, sabır yıkılmadan ayakta durmaktır. İşte Allah ve Resulü Mekke’de 13 yıl bunu yaşadı ve ashabına örnek oldu. Medine’ye hicreti bir kaçış değil, bir geçişti. Medine’ye göç vardı ama dönüşte öç yoktu. O rahmet elçisiydi. İntikam için değil, insanları İslam’a kazandırmak için gelmişti. Onun bir makam koltuğu bile yoktu. İşte o Hz. Peygamber, tebliğ ettiği dinin şahidi, tanığı o dinin rol modeliydi.

Rasulullah nasıl yaşadığı dönemde rol modeli olmuşsa bizlerde yaşadığımız dönemde, rol modeli olmalıyız. Peygamberimiz sosyal hayatında ashabına çok düşkündü. İdare ve siyasette Allah Resulünden başka ashabıyla istişare eden bir lider görülmemiştir. O zor şartlarda rol modeli olmuştur. Ne yazık ki bugün televizyon sayesinde duruşumuz artık rol modelsiz. Ne yazık ki çocuklarımızın önlerinde rol modeli yok. Biz ne yazık ki rol modellerimizi tükettik. Ve artık olumsuz rol modelleri çoğaldı. Baba ve anne olarak rol modeli olamıyoruz” dedi. Prof. Dr. Erul konuşmasına ağlayarak, “yüzüne baktığımızda Allah’ı hatırlatacak kimseler kalmadı. Ve biz insanlarımızı neden kaybettik, neden onların yerine iyi bir nesil yetiştiremiyoruz” dedi. Bünyamin Erul “Rahmet Elçisi” adlı şiiriyle duygu yüklü konuşmasına son verdi.

Konferansa, Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili Sıtkı Güvenç, İlçe başkanı Necati Okay, Baro başkanı Av. Metin Doğan, İlahiyat Fakültesi dekanı İdris Şengül, İl müftüsü Muhammet Gevher, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Memur-sen il başkanı Adnan Alagöz, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber, çok sayıda vatandaş katıldı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol