Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

MARAŞLI MİLLETVEKİLLERİ, MARAŞLI ADAYLARI NİYE SEÇMEDİ?
 Bu alt komisyonda görevlendirilen Milletvekillerinden ikisi (Nevzat PAKDİL ve Sevde BEYAZIT KAÇAR) Kahramanmaraş Milletvekilidir. Söz konusu alt komisyon, 14.11.2012 tarihinde toplanarak başvurusu geçerli sayılan 733 kamu denetçisi aday adayından 15'ini müzakerelerin ardından belirledi. Kamu denetçisi olmak için başvuruda bulunan 733 adaydan bazılarının Kahramanmaraşlı olduğu öğrenilmiştir.

Kamu denetçisi olmak için başvuran 733 kişiden 15 kişiyi kamu denetçisi adayı olarak belirlemek üzere oluşturulan Alt Komisyonda, Nevzat PAKDİL ile Sevde BEYAZIT KAÇAR’ın olması ve Ak Parti Grup Başkan Vekilinin de bir Kahramanmaraş Milletvekili (Mahir ÜNAL) olması, seçilecek adaylardan en az birinin Kahramanmaraşlı olacağı yönünde heyecan ve beklenti oluşturmuş ise de, Kahramanmaraşlı Milletvekilleri Kahramanmaraşlı bir adayı seçmemişlerdir. Sözkonusu 13 kişilik Alt Komisyon’da hiçbir Nevşehir Milletvekili olmamasına karşın, seçilen 15 kişiden iki adayın (Mehmet ELKATMIŞ ve İrfan BARUT’un) Nevşehir’li olması, Kahramanmaraşlı iki Milletvekilinin yanlışlıkla Nevşehirli adayları mı desteklediği şeklindeki esprilere konu olmuştur.

Şaka bir yana, şu söylenti Ankara’da yayılmaktadır: “Nevzat PAKDİL’in adaylardan Sivaslı Lütfi ŞEHSUVAROĞLU’na, Sevde BEYAZIT KAÇAR’ın da kadın adaylara destek verdikleri ve neticede seçildikleri İli unuttukları dilden dile dolaşmaktadır.”

TBMM Alt Komisyonunda kamu denetçisi adayı olarak seçilen isimler şöyle:
Serpil Çakın, Yaşar Ayşegül Oğuz, Sami Kalaycı (Müfettiş), Muhittin Mıhçak (Yargıtay Eski Üyesi), Mehmet Elkatmış (Eski Milletvekili), Lütfi Şahsuvaroğlu (Eski Müsteşar Yardımcısı), İrfan Barut (RTÜK’te Başkan), Gülümser Erdem, Zeki Yıldırım, Adnan Özen, Musa Sıvacıoğlu (Eski Milletvekili), Zekeriya Şarbak (Eski Rize Valisi), Zekeriya Aslan (Eski Milletvekili), Abdullah Cengiz Makas, Arif Dülger (Müfettiş).

Karma Komisyon taraf
ından oluşturulan alt komisyonun belirlediği 15 isim üst komisyona sunulacak. Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu da en geç 29 Kasım Perşembe günü, 15 kişiden 5'ini denetçi olarak seçecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol