Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! dizi KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

MARAŞLI AMASYA’DA SERGİ AÇTI
 Amasya Sanatçılar Derneği Kültür Bakanlığı bünyesinde 1 hafta sürecek sanat etkinliğinde kentimizin değerli ressamlarından seçilen Ömer Ünsal 40 eseri ile sergisini açıyor.

Yağlıboya, suluboya çalışmalarının yanı sıra ve özellikle deri üzerine özel bir teknikle resim yapan Türkiye bir ilk diyebileceğimiz teknikte çalışan ressam çalışmalarıyla yoğun takdir topluyor.


Neden deri üzerine resim yaptığı sorusuna cevap veren ressam; ”En eski Türk sanatlarından olan deri işlemeciliği benim esin kaynağım oldu. Eskiden çocuklarına deriden oyuncak yaparlarmış bir çocuğa verilen bence en güzel hediye babasının elleriyle yaptığı hediye olsa gerek. Deri üzerine resim yaparak kendi çocukluğumu yaşıyorum galiba.” diyen Ünsal sözlerine şu cümlelerle devam etti; ”Çocukluğumdan kalan bir anı var bende, Hep içimde deriyle bir oyun. Zaten sanatta bir oyun değimlidir. Bazı filozoflara göre, sanatın kaynağı eğlence ve oyundur. İnsanlar zorunlu ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra amaçsız olarak, hoşa giden bir takım oyun faaliyetlerinde bulunurlar. Bu faaliyetler, hem bedeni dinlendirir, hem de hoşa gider. Bu tür faaliyetlerin bir sonraki adı, kendini süsleme ve yakın çevresini hoşa gidecek, beğenilecek bir şekle getirmedir. İşte burada da sanat ortaya çıkar, tabii ki bir oyunun sonucu, bir oyun olarak... - Charles Bordele'e göre sanat yukarıda anlatıldığı biçimde ortaya çıkmıştır. Bilim nasıl akılla deneyden çıkmışsa, sanatlar da hayal gücü ve oyundan doğmuştur.

Croce göre: Sanat yalnız taklit etmez; değiştirir ve yaratır. Bu değiştiricilik ve yaratıcılığın arkasında o çok takdir edilen sanatçı özgürlüğü olmalı…”


MARAŞ’TA SERGİ AÇACAK MI?

Yaptığı deri çalışmaları hakkında derilerinin kendisinin hazırladığını söyleyen ressam: yapacağı resme göre, bir hafta derinin kıvamını, üzerine yapacağı resmi de yaklaşık 3 haftada da bitirdiğini söyledi.

K.Maraş’ta da sergi açacak mısınız? Şeklindeki soru üzerine de şunları söyledi; “Daha önce sergiler açtık. Ancak Maraş’ta daha seçkin galeri salonlarına ihtiyaç var. K.Maraş artık büyük şehir oluyor.Bir çok ressam isim yapmakta.Bir sanat galerisi artık açılmalı.Ulusal sanatçılar Maraş’a davet edilmeli.Bu konuda basında takip ettiğim kadarıyla ressamların ve şahsım adına da bu yönce bir beklenti var.Ama muhatap alınarak bu galeri konusunda lokomotif görevi yapacak orda arkadaşlarımız var .Böyle bir galeri açılırsa neden olmasın derim.Biz görevimizi yapıyoruz. Sanatta yatırım bekliyor.”

Sergi: Amasya Güzel Sanatlar Galerisi (Hazeranlar Konağında Nisan (1-2-3-4) 2013 tarihine kadar gezilebilir.

Yeni okuyucularımız için Şehrimizin saygın sanatçılarından Ömer Ünsal :

1976 Yılında Göksun/Kahramanmaraş da doğdu.19 Mayıs üniversitesi eğt.fak. Resim iş bölümünü 1996 yılında bitirdi. Halen Amasya Güzel Sanatlar lisesinde görsel sanatlar öğretmeni olarak çalışmaktadır

ÖDÜLLER:

(Ulusal alanda Kahraman Maraş belediyesinin düzenlediği Maraş’ın kurtuluşu konulu resim yarışmasında) 2.lik ödülü

(Gaziantep öğretmen evinin düzenlediği yarışmada) 1.lik ödülü

(Gaziantep belediyesinin düzenlediği yarışmada)1.lik ödülü

(Ulusal alanda 2009 yılında Harf Devrimi konulu Türk dil Tarih yüksek kurumunun düzenlediği yarışmada) 3.lük ödülü

(2012 Çanakkale resim yarışmasında sergilenmeye değer görüldü)

(2012 Ümraniye belediyesinin düzenlediği ulusal alanda 2023 ün Türkiye si konulu yarışmada sergilenmeye değer görülmüştür.)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol