Kitabın önsüzünde Valimiz Şükrü Kocatepe de kitabın hazırlanmasında emeği geçenleri, başta Borsa Başkanı A.Duran Balsuyu ile DOĞAKA çalışanlarını tebrik etmiş.
Doğa, sanayi, tarım ve kültür bakımından birçok zenginliğe sahip olan Maraş’ta gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen daha birçok değerimiz bulunmaktadır. İlimizde kaybolmaya yüz tutmuş olan lezzet yoluyla damak zevkine hitap eden yöresel mutfak kültürümüzün yeniden canlandırılması, tanıtılması ve vizyona çıkarılması amacıyla hazırlanan kitabı, bölgemizin, yöresel lezzetlerin tescillenmesi, coğrafi işaretlemeye dahil edilmesi ve bu çalışmaların kaynaklaştırılması öncelikli hedef olunca, ortaya çıkan eser de muazzam olmuş.
KENDİNE HAS KÜLTÜREL DOKU
Kitabın hazırlanması için elini taşın altına koyan ve mutfak kültürüne kazandırılması dileğiyle bir büyük hizmete imzasını koyan Ticaret Borsası Başkanı A.Duran Balsuyu da, kitabın takdim bölümünde, Maraş’ın tarih öncesi çağlardan beri, yerleşim yeri vasfını korumuş ve birçok medeniyete beşiklik etmiş, önemli miktarda tarihi ve kültürel eserlerin bulunduğu bir coğrafyada yer aldığına işaret ederek, “Şehrimizin tarihin eski dönemlerinden bu yana farklı ve çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış olması ve yaşayan milletlerin kültürlerinden, özellikleri hâlâ barındırıyor olması, ilimize, kendine has kültürel bir dokuya sahip olma şansı yaratmıştır. Bu kültürel mozaiğin yanında, bulunduğu coğrafyanın kültür ve doğa turizm potansiyeli, flora çeşitliği, zengin su havzası ve sahip olduğu endemik bitki türleri şehrimizi Türkiye’nin önemli bir konuma getirmiştir” diyerek ilimizin sahip olduğu bu kültürel ve coğrafi çeşitliliğin zengin bir mutfak kültürün oluşmasında önemli bir rol oynadığının da altını çizmiş.
Kitabın yayın kurulunda; Ahmet Balbaba, Harun Nalçacı ve Tarık Yörükoğlu yer alırken, kitap bir başucu ve kaynak eser olarak dikkat çekiyor.