Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

KİMSEYE ÖZÜR BORCUMUZ YOK!
 Hükümetin muharrem ayı iftarlarının ilkinde onun imzası vardı. Hızlı başladı, ancak Erdoğan’ın Alevi açılımı konusundaki danışmanlığı sadece 8 ay sürebildi. AK Parti’den ayrıldıktan sonra hükümeti yüksek perdeden eleştirse de yakın zamana kadar Erdoğan’daki kredisi devam etti. Lakin son açılım konusunda hayli karamsar, köşeli cümleler kurmaya başladı.

Reha Çamuroğlu’nun “Dersim bir alevi katliamı değil” iddiasını ve Dersim açılımına ilişkin sözlerini bir tarafa bırakıp, bir ulusal gazeteye verdiği demeçte, “AK Parti niçin Kahramanmaraş’ı gündeme getirmiyor. Çünkü bunu yapmak kendisi için oy kaybına tekabül eder. Dersim, AK Parti için mayınlı arazi değil ve rahatlıkla giriyor, çünkü sadece CHP var. Ama bugün Maraş’ta AK Parti birinci parti. Neden 1978’deki Maraş katliamı için devlet adına özür dilemiyor. Üstelik Maraş’ta Aleviler, şehir merkezinde kuşatılarak boğazlandılar” gibi tartışılacak ve iddialı cümlelerine açıklık getirmesi için AK Parti İl Başkanı Av. Metin Doğan’a soruyu yönelttik; “Sahiden AK Parti Maraş olayları için özür dilemek zorunda mı?” diye. Parti binasında düşüncelerine başvurduğumuz Başkan Metin Doğan’ın gazetemize verdiği net cevap:


O ZAMAN BAŞBAKAN BÜLENT ECEVİT İDİ

“Bir kere, 1978’de meydana gelen ve Maraş Olayları adı verilen ve üzüntü verici dönemde, biz iktidarda bile değildik. Burada özür dilemesi gereken birileri varsa, bu da ana muhalefet partisi CHP’dir. Çünkü o dönemde onlar iktidardaydı. O yıllarda, hatırlıyorum, dış mihraklar, ülkede ve şehirdeki huzuru bozmaya niyetlenenler, Sünni ve Alevi kardeşlerimizi karşı karşıya getirdiler. Yüz’ün üzerinde insan hayatını kaybetti. Her iki kesimden de insanlar yaşamını yitirdi. Tahrik ettiler, kışkırttılar, gerçek olmayan iddialar ve dedikodularla şehri ayağa kaldırdılar, her iki kesimi kışkırttılar, senelerdir dost yaşayan, komşuluk ilişkileri olan Sünni ve Alevi dostlarımızı birden birbirlerine düşman ettiler. Burada asıl özür dilemesi gereken biz değil,  CHP’dir, biz değil.” diye konuştu.

Başkan Doğan, Reha Çamuroğlu’nun açıklamalarını yersiz ve zamansız bulduğunu sözlerine ekledi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol