banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KANDİLDE SÜT VE KARANFİL DAĞITILDI

 Yüce ALLAH (C.C)' ın Kuran-ı Kerim de "Gerçekten size sağmal hayvanlarda da bir ibret vardır. Biz, size onların karınlarındaki fışkı ile kan arasından, lezzetli ve içenlerin boğazlarından kolayca kayıp giden halis bir süt içiriyoruz." (Nahl Suresi, 66) ayetiyle bildirdiği üzere, insanlık için çok faydalı ve değerli bir içecek olan süt geçmişten günümüze insanların beslenmesinde önemli yer tutmaktadır.

Bu kapsamda; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk ÇELİK tarafından verilen talimatla tüm Türkiye'de olduğu gibi İlimizde de İl Müdürlüğümüz Peygamber Efendimizin (S.A.V) doğum günü olan Mevlit Kandilinde İlimiz Abdulhamid Han Camii'nde Yatsı Namazına müteakip halkımıza süt ve karanfil dağıtımı yaptı.


Kahramanmaraş Abdulhamid Han Camii girişinde kurulan süt dağıtım standında konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU  "Mevlit Kandili münasebetiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, bugün 81 ilde hem kandili kutlamak hem de sağlık için önemli bir besin kaynağı olan sütün kullanımını teşvik amacıyla süt dağıtımı yapıyor. Biz de İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak Abdulhamid Han Camiinde 10.000 Adet süt dağıtımı gerçekleştirdik diyerek, Bugün bu vesile ile bizde tüm Kahramanmaraşlıların mevlit kandilini kutlamasına katkı sağlamak amacı ile camii çıkışında kardeşlerimize süt ve karanfil dağıttık dedi.

Cami çıkışı cemaatten Kazım TURAN ise, ‘Dünya bir vahşet içindeyken insanlar diri diri kız çocuklarını mezara gömerken Allahın elçisi Hz. Muhammed Aleyhissalatü Vesselamı bu günlerde dünyaya getirdi. Ve sonunda alemlere rahmet olarak gönderdi. Bu kâinat onun yüzü suyu hürmetine ayakta durmaktadır’ dedi.

Kahramanmaraş Valisi Sayın Mustafa Hakan GÜVENÇER’ de süt dağıtım töreninde İl Müdürlüğümüz standını ziyaret ederek çalışanların kandillerini kutladı.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol