banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

KALİDA, MAKİAD’I AĞIRLADI
 MAKİAD Gıda Komitesi Başkanı Cumali Büker, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:”MAKİAD Gıda Komitesi olarak bu gün Kahramanmaraş’taki kendi sektörümüz ile alakalı bir dizi fabrika gezileri yapacağız. Bu tür geziler iller arasındaki kardeşliği pekiştirmek ve aynı zaman da ticareti artırmak için çok önemli. Bu gün Türkiye’nin batısındaki ticaret hacmini Doğuya kazandırmak istiyoruz. Bunun için bu tür ticaret gezilerini bütün sivil toplum kuruluşları yapmalıdır.”

KALİDA Gıda Komitesi Başkanı Adem TÜRKBEN de şehirler arası tanışma ve kaynaşmaların bu gezilerle olduğunu belirtip MAKİAD üyelerine teşekkür etti. Heyet, daha sonra ÖZKÖKLÜ Biber ve Baharat fabrikasını gezdi ve Yönetim Kurulu Başkanı Harun KÖKLÜ’den firma hakkında bilgi aldı.

ÖZDEM Yağ Sanayi ve Tic. Ltd. Şti firmasını da gezen işadamları, firma yetkilisi Zafer DEMİRKOL’dan bilgi aldı. Çalışmalrından bahseden Zafer Demirkol,” İşletmemiz Remzibey Demirkollar olarak 1960’lı yıllarda faaliyete başladı. Kahramanmaraş’ta bölgemizdeki zeytinlerden elde ettiğimiz ürünlerin (zeytin ve zeytinyağımızın) kalitesini tüm yurda tanıtmak ve şehrimizin adını da zeytin ve zeytinyağı sektöründe duyurmak istiyoruz.”dedi. Demirkollar zeytinyağı üretimlerini, Remzi Bey markası ile satışa sunduklarını belirten Zafer Demirkol, geleneksel yöntemlerle yetiştirilmiş zeytinlerden bekletilmeden ve hiçbir karışıma izin verilmeksizin modern tesislerde üretim yaptıklarını belirtti.

 MAKİAD Gıda komitesi buradan ayrılarak  Kelebekler Süt Hayvanları Tarım Gıda Ltd. Şti. Firması Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KELEBEK’i ziyaret etti. AYDA süt ürünleri ismi ile hizmet verdiklerini söyleyen Mustafa Kelebek, üretimi hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Başkan Cumali BÜKER, Başkan Adem TÜRKBEN’e ziyaret anısına plaket takdim etti. MAKİAD heyeti daha sonra kısa bir şehir gezisi yaparak Kahramanmaraş’tan ayrıldı.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol