Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

“KADINLARIN ÇÖZÜM SÜRECİNE KATKISI, ERKEKLERDEN DAHA FAZLA OLACAKTIR”
 Kadına şiddetin olmadığı, kadın emeğinin ucuz işgücü olarak kullanılmadığı ve kadın istismarının yaşanmadığı bir Türkiye görmek istediklerini ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “Eğitimden sağlık imkânlarına, siyasete katılımdan çalışma hayatında üst düzey yönetici olmaya kadar birçok alanda, hukuki herhangi bir engel olmamasına karşın, kadınlar, erkeklerle adil bir şekilde bu olanaklardan yararlanamamaktadır” dedi.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Pakdil açıklamasında, son yıllarda eğitime verilen önem sebebiyle kız çocukların okuma oranlarının erkek çocuklarını yakaladığını, hatta eğitimde başarı oranlarının da yükseldiğini, fakat ülkemizde okuma yazma bilmeyen erkeklerin oranının yüzde 1,7 iken bu rakamın kadınlarda yüzde 8 oranında olduğunu söyledi. Eğitimli bir annenin aile eğitiminde babadan daha etkin olduğunu sözlerine ekleyen Pakdil, “Eskiler (Devlet gibi kadın) ifadesini kullanırlardı. Yani kadının çocuklar üzerindeki, ailesi üzerinde, çevresi üzerindeki etkisi, neredeyse devletin etkisi ile bir tutulurdu. Bizim kadim geleneğimizde kadının yeri hep üstlerde, yukarılarda olmuştur. Bunu en güzel şekilde inancımızda ifadesi de (Cennet annelerin ayağı altındadır) düsturu ile pekişmiştir” diye konuştu.

TERÖRÜ VE SUÇU ANNELER BİTİRİR

Gençlerin suçtan arındırılmasından, terör olaylarına karışanların evlerine dönmesine kadar birçok alanda kadınların önemli görevler üstlenebileceğini sözlerine ekleyen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “Eğitim anne dizinde başlar. Annenin her sözü çocuğun kişiliğine konan bir tuğladır. Annelerin çağrılarına, annelerin uyarılarına hiçbir evlat eninde sonunda kayıtsız kalamaz. Günümüzde suç unsurun azalmasında, terörün bitmesinde annelerin yeri tartışılmaz derecede önemlidir. Anneler, bu konuda evlatlarına çağrı yapmalı ve huzurlu bir toplumun oluşmasında ağırlıklarını koymalıdırlar” dedi.

KADINLAR İÇİN ÇALIŞMA HAYATI KOLAYLAŞTIRILMALI

Ağır çalışma şartlarının kadınların annelik görevlerini zorlaştırdığına da dikkat çeken Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “Kadın emeği, 'ucuz' emek oluşu nedeniyle, tekstil, hazır giyim, gıda ve tütün gibi emek yoğun sanayi dallarında tercih edilmekte, ama bu aynı zamanda kadınların düşük ücretle çalışmalarına da neden olmaktadır. Düşük ücretin yanı sıra uzun çalışma süreleri kadınlarımızın evde annelik görevlerini zorlaştırmaktadır. Çalışma hayatını kadınlarımız için daha da kolaylaştırmak, evine ve çocuklarına zaman ayırmasını sağlamak gibi bir mecburiyetimiz bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol