banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KADINLAR İÇİN İŞ FIRSATLARI
 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Dünya Bankası ve TÜSİAD tarafından organize edilen, Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Belediyesi’nin desteklediği Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapılan “Kadınlar için İş Fırsatları Adım Adım Anadolu Kahramanmaraş Buluşması “ konulu panelde konuşan Başkan Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, Türkiye’nin, dünyadaki ilk 10 ekonomisi içerisinde yer alabilme vizyonunda Kahramanmaraş’ın da kadın girişimciliğinde Türkiye’nin ilk 10 şehri arasında olmasını arzu ettiğini dile getirdi.

Kriz dönemlerinde işten ilk çıkarılanların kadınlar olduğunu ifade eden Kurtul, “ Çalışan kadınlarımız maalesef şirketlerin kriz dönemlerinde işten çıkarmalarda ilk sıralarda yer alıyor. Bunun sebebi ise başta doğum ve süt izni. Ama şirketler bünyelerinde kreş açarlarsa bu problem ortadan kalkmış olacak. Zaten 100 kadın işçi çalıştıran şirketlerde kreş açma zorunluluğu var.” dedi.

Kahramanmaraş Kavlaklı OSB’de kreş açma sözü veren Kurtul, “1. OSB’de Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından yapılacak olan İŞGEM Projesi bünyesinde Organize Sanayi Bölgesi Başkanı’ndan kreş sözü aldık. Bu proje içerisinde bir de kreş yer alacak.” diye konuştu.

Evde üretim yapan kadınlarımızın en büyük sorunun Pazar Bulma olduğuna dikkat çeken Kurtul: “Bugünkü konuşmalarda da duyuyoruz ki, evde üretim yapan kadınlarımızın en büyük problemi, ürettikleri ürünü satacak pazara ihtiyaç duymaları. Biz de bu sıkıntıdan hareketle Ticaret ve Sanayi Odamız’ın Kadın Girişimciler Kurulumuz için satın aldığı Eski Postane- Zabun Konağı’nı DOĞAKA’ya verdiğimiz proje ile restore ettiriyoruz. Bu proje kapsamında kadınlarımıza kornerlar vereceğiz ve ürettikleri ürünleri burada satma imkanı bulacaklar. Aynı zamanda kuracağımız internet sitesi ile mağaza açıp ürünlerini belki de tüm dünyaya satacaklar. Bu konuda detayları öğrenmek ve kayıt yaptırmak için Ticaret ve Sanayi Odamız’a gelebilirler.” dedi.

Kadın Girişimciler Kurulu olarak kadınların girişimci olmalarına destek olduklarını anlatan Kurtul, çeşitli eğitimlerle ve bilgi desteğiyle kadınları girişimciliğe özendirdiklerini ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol