Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

İYD’DEN DAYANIŞMA GECESİ
 Türk Parlementerler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Baro başkan yardımcısı Av. Özcan Kara, İl Sağlık Müdür İlker Çitil, Aile ve Sosyal Poltikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, Rektör yardımcısı Sinan Baş, İl Genel Meclisi üyesi Ekrem Ergin Memursen İl Başkanı Adnan Alagöz, Genç Ufuk Derneği başkanı Şevket Yeşilördek, Haksen Başkanı Fahri Kurt, TKDK İl Koordinatörü Ömer Süha Uslu, Mazlumder il temsilcisi Av. Cevdet Özdemir, , Suriyeli temsilciler ile  birçok kamu ve özel kurum temsilcileri, İHH vakfı yöneticileri, gönüllüler, sponsorlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuklar tarafından yoğun ilgi gösterilen gecede, salon girişinde Kahramanmaraşlı yetimlerin çizmiş olduğu birbirinden güzel resimler sergilendi ve sergilenen resimler yurtdışındaki yetimlere sponsor olmak üzere satışa sunuldu. Yine girişe kurulan çok sayıda standlarla destek kampanyaları düzenlendi.

12 yaşında Yusuf Topal isimli hafız olan bir yetimin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede, açılış konuşmalarının ilkini yapan Kahramanmaraş İYD Başkanı Süleyman Erayman yaptı. Erayman düzenlenen gecenin önemine dikkat çekerek şunları kaydetti;

 "Öncelikle bu anlamlı geceye katılımın bu denli yoğun olması bizleri çok memnun etti ve salonda yer kalmadığı için dışarıda kalan dostlarımız arkadaşlarımız kardeşlerimiz oldu onlara ayrıca teşekkürler. Toplanma sebebimiz olan Yetimlerimiz bizim çocuklarımızdır. Onlara İHH olarak elimizden geleni sunma gayreti içerisindeyiz. Kahramanmaraş dahil diğer illerde de bu gibi yararlı faaliyetleri sürdürmekteyiz ve gücümüz yettiği kadar sürdüreceğiz de. Gecemizde yediden yetmişe emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler" dedi.

İkinci açılış konuşmasını yapan gecenin ev sahiplerinden Kahramanmaraş Kent Konseyi ve Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Zeynep Arıkan ise;

"İnsanı insan yapan vasıflar vardır. Nasıl yaşadığıdır. Bu dünya'dan göçüp gittiğinde geride bıraktıklarıdır. Böyle yararlı projelerde yer almaktan Kahramanmaraş Kent Konseyi olarak haklı bir gurur içerisindeyiz." dedi.

Gecenin devamında “Gelecek Hayaliniz” isimli yarışma için yetim çocuklardan gelen resim, şiir ve yazıların bizzat yine çocuklar tarafından seslendirilen sinevizyonlar salona duygu dolu anlar yaşattı.

Gece akışında konuşan İHH Genel Başkan Yardımcısı ve Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz ise dünyadaki yetim çocuk sayıları hakkında bilgiler verdi ve İHH’nın yetim çalışmalarını anlattı. Ayrıca  üzerinde çalıştıkları "her sınıfın bir yetim kardeşi var” projesinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilerek bütün okullara gönderildiğini söyledi.

Geceye konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan’ın konuşmaları ise sık sık alkışlarla  kesildi. Aslanhan günümüz ilişkilerine deyindi ve şunları söyledi;

" Baba eve geliyor çocuk “babişko”, babası ise, “oğlişko” diye hitap ediyor ve bundan haz alınıyor. Bu nasıl bir yetişme tarzıdır, bu nasıl bir yetiştirme tarzıdır. Her şeyden önce bizi yetiştirenlerle aramızda bir saygı ve mesafe olmalıdır. Yetiştirdiğimiz evlatlarımızın dersinin nasıl olduğundan çok ne derece şefkat sahibi olduğunu konuşmalıyız." ifadelerini kullandı. Aslanhan konuşmasının sonunda herkesi Yetimlere Dünyanızda yer Açın kampanyasına destek vermek için, cep telefonlarından  Maraş Yetim yazıp 3072’ye mesaj göndermeye davet etti.

Yetim çocukların yaptıkları 3 resim Kocaeli İnsani Yardım Derneği Başkan yardımcısı Fatma Özkal ve K.Maraş İnsani Yardım Derneği yönetim kurulu üyesi Nuri Yıldız tarafından açık artırmaya sunuldu. Açık artırmaya sunulan resimlerin tamamı 3000 TL bedelle satıldı.Bu satıştan elde edilen bağışlarla bir ilke imza atıldı. İlk kez Kahramanmaraşlı yetimler, yurtdışındaki yetimlere sponsor oldular.

Sahneye çıkan Suriyeli çocuklar ise, koro halinde Arapça ve Türkçe seslendirdikleri şarkılarla izleyenlere sürpriz bir akşam yaşattılar.

Suriyeli temsilcinin de Kahramanmaraş halkına bir teşekkür konuşması yaptığı gecede, dernek Başkanı Süleyman Erayman tarafından 115 Suriyeli yetim çocuğa 50’er TL’den toplam 5.750,00 TL hediye çeki takdim edildi.

Ayrıca mektup, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren yetimlere ise 20 adet tablet bilgisayar, 2 adet cep telefonu, 1 adet masaüstü bilgisayar, 1 adet bisiklet, 3 adet kol saati, 4 adet kalemli Kur’an, 60 adet giyim çeki ve bütün çocuklara muhtelif oyuncaklar verildi.

Hediye töreninin ardından bütün konuklar sahneye davet edildi ve Ömer Karaoğlu’nun “Yetim Senfonisi” eşlğinde çocuklarla aile fotoğrafı çekilerek program son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol