banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

İŞÇİLER TAŞERONLUĞU ARAR HALE GELECEK

 Beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve Tes-İş’e bağlı; Akedaş işyeri temsilcisi, Güvenlik-İş temsilcisi, DSİ işyeri temsilcisi, TEİAŞ ve EÜAŞ işyeri temsilcilerinin de hazır bulunduğu ve destek verdiği ortamda, Başkan Tes-İş Kahramanmaraş Şube Başkanı Lütfi Ergin yaptığı basın açıklamasında işçiye ayrımın yasallaştığını, işverenin işçiyi istediği gibi çalıştırabileceğini söyledi.

GÜVENCESİZ ÇALIŞTIRMA BİÇİMİ

Başkan Lütfi Ergin yaptığı açıklamada, “Başbakanlık tarafından TBMM’yesevk edilen ve komisyonlarda kabul edilen iş kanunu ve Türkiye iş k urumu kanununda değişiklik yapılmasına dair kanunla işçilerin taşeronluğu arar hale gelecektir.

Yeni kanunla mevcut 10 milyon çalışana kiralık işçilik yolu açılacak, işverenin işçiyi istediği gibi çalıştıracak ve işçilerin taşeronluğu arar hale gelecek. Bu düzenleme kiralık işçilik olarak nitelendirildiğini, işçilerin köleleştirilmesinin bir adımıdır. Bu düzenlemenin, işçi simsarlığına kanuni koruma getireceğini, işçilerin köle satar gibi bürolardan satılacağını, dayıbaşlık sistemi ve güvencesiz çalıştırma biçiminin de kanunileşeceğinin işaretidir” dedi.

ESNEK ÇALIŞMA, UZAKTAN ÇALIŞMA…

Esnek çalışma, uzaktan çalışma, evden çalışma gibi düzenlemelerle istihdam oluşturulmayacağını da işaret eden Başkan Ergin, açıklamışının devamında ise; “Bu düzenleme ile kayıt dışı engellenemeyecek, bilakis daha çok artacaktır. Özel istihdama bürolarının özellikle kadın işçiler için önerildiği, aile ve çalışma yaşamının uyumlulaştırılması adı altında kadınların parttime, güvencesiz istihdamını öngörmektedir. Bu da esnek ve güvencesiz çalışmanın, kadınlardan başlayarak yaygınlaştırılması anlamına gelmektedir. Kısaca, dayatılan özel istihdam bürolarına dair yasa tasarısı, isçi sınıfını ortadan kaldırılacak ve kölelik sınıfının oluşmasına sebep olacaktır” diye konuştu.

Ergin, TBMM gündemine taşınan düzenlemenin birçok işçi için tehdit niteliği taşıdığını sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol