Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

İHRACATIN YILDIZLARI
 Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda, açılış konuşmasını yapan TSO Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş ekonomisi ile ilgili bir genel değerlendirmede bulundu, rakamlarla ihracatı her geçen gün artan Kahramanmaraşlı sanayici ve iş dünyasına teşekkür etti, özellikle sanayici ve iş dünyasının kaçınılmaz ihtiyacı haline gelen OSB-Tomsuklu ve 2012 yılı itibariyle hitam bulan 5084 sayılı teşvik yasası ile ilgili düşüncelerini misafirlerle paylaştı.

Gayet başarılı bir sunum gerçekleştiren Başkan Kemal Karaküçük, TSO olarak yaptıklarından ve icraatlarından kısa kesitler aktardı, hedef projelerini sıraladı ve misafirlerden bol bol alkış topladı.

Karaküçük’ten sonra söz alan Ticaret Borsası Başkanı A.Duran Balsuyu da Borsanın faaliyetlerinden söz etti, yeni ve müstakil bir Borsa binası için düğmeye bastıklarını söyledi.

AVRUPA ÇAMURA YATIYOR!

"İhracatın yıldızları” ödül töreninin onur konuğu olan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise, işadamlarıyla istişarelerde bulunup, sorunları dinledi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AB’ne karşı bir bakan olmadığını ancak yapılan bazı uygulamaların kabul edilemez olduğunu dile getiren Çağlayan, "O kadar demokratlar  ki, benim aracıma dahi kota koyuyorlar. Gerek ikili, gerek transit geçiş kotası almak için dibimiz çatlıyor, alnımız çatlıyor. Her yıl ülkelerle oturup, 5 bin araç, 10 bin araç kota ver diye adeta yalvarıyoruz. Yetmiyor, ilerde bir daha istiyoruz. Başbakanımız. Cumhurbaşkanımız devreye giriyor. Bu nasıl adalet ya, bu nasıl insan hakları? Malı serbest dolaşamaz, insanı serbest dolaşamaz. Bunun adı serbest piyasa ekonomisi. Sevsinler senin serbest piyasa ekonomini. Eğer buysa. Tün dünyaya sesleniyorum sadece Avrupa'ya değil. Açıkçası Avrupa çamura yatıyor. Gelin karşılıklı kaldıralım kotaları. Ama bir  babayiğit çıkmadı karşımıza. Çıksın bir ülke desin ki ben girene çıkana karışmıyorum. Bizi şimdi AB’ye almıyorlar ama göreceksiniz, ileride bize yalvaracaklar. Allah onları ıslah etsin! " diye konuştu.

BÜROKRATİK ENGELLER KALKSIN!

İşadamı Hanefi Öksüz’ün bürokratik engellemelere ilişkin düşüncesine de hak veren, bu engellerin yıkılmasından yana olduğunu ve faiz oranlarıyla ilgili de düşüncelerini aktaran Çağlayan, Türkiye'nin faiz seviyesi noktasında geldiği konumun çok önemli olduğunu vurguladı, reel faizlerin sıfır olduğu bir dönemin yaşandığını dile getirerek şunları kaydetti:  "Bu konuda artık Merkez Bankası'yla ilgili bir şey söylemeyeceğim. Çok kez söyledim. Artık sivil toplum kuruluşlarının söylemesi gerekiyor. Ancak söyledikçe bir şeyden memnun oldum. Ama buna rağmen yine söylemeyeceğim. Lobi canını acıttığımı hissediyor. Yani yüksek faizden beslenenler, faiz lobisi bizim gelişmemizi ve büyümemizi istemeyenler konuşmalarımdan hiç memnun değiller. Çok üzüldüm sanki. Bilakis daha çok seviniyorum. Demek ki doğru iş yapıyoruz. Bugün faiz seviyesi noktasında geldiğimiz yer çok önemlidir. Bugün reel faizin sıfır olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Ama faizlerde gidecek yerler var. Sizlerin yeni yatırımlar yapmanız için, mevcut yatırımlarınızı modernize etmeniz için sizin düşük faizli kredilere ihtiyacınız var. Bundan dolayı ben faiz düşsün diyorum. Ekonomimiz artık eskisi gibi değil. Borçlanma süremiz, borçlanma vademiz oldukça düşük arkadaşlar. Ekonomi bakanı olarak üretmenin emeğin ne olduğunu bilen haksız rekabetin ne olduğunu yaşayabilen bir insan olarak aldım bu kararı. Eğer almasam benden hesap sormanız gerekirdi. Hem bu dünyada hem öbür dünyada. Gerek tekstil, gerek konfeksiyonda almış olduğumuz bu koruma önlemleri Türk tekstil ve konfeksiyon sektörünün ondan önceki dönemlerde ne kadar haksız rekabete maruz kaldığının çok net bir göstergesidir. Arkadaşlar beni Hans'ın, George'nin istihdamı değil, Ali'nin, Veli'nin, Mehmet'in istihdamı ilgilendiriyor."

SİZDEN BİRİYİM, KENDİ EVİMDEYİM

Bakan olmadan önce 27 yıllık sanayici olduğunu da hatırlatan ve bu yüzden de kendi evinde olmanın rahatlığı içinde olduğunu belirterek sözlerine nokta koyan Bakan Çağlayan, daha sonra iş adamlarının sorularını cevaplandırıp, ihracatta rekor kıran firma yöneticilerine plaket takdim etti. Programa, TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Milletvekilleri Yıldırım Ramazanoğlu, Sevde Beyazıt Kaçar, Mesut Dedeoğlu, Vali Şükrü Kocatepe, KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, Ticaret Borsası Başkanı A.Duran Balsuyu ve çok sayıda sanayici katıldı. - 



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol