Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

HİZMETLER SAMİMİYETLE DEVAM EDECEK!
 Güvenç, 2012 yılını değerlendirdiği basın toplantısında, "Bütün işimiz hizmet" sloganıyla yola çıktıklarını ve AK Parti hükümeti ile ülkenin her geçen yılı bir öncesi yıla göre daha iyi seviyede tamamladığını belirtti.

Haftanın son gününde, yani 5 Ocak cumartesi günü, Pınarbaşı Çınaraltı Tesislerinde, basın ile bir araya gelen Milletvekili Dt.Sıtkı Güvenç, AK Parti öncesi ülkenin büyük bir ekonomik çöküntü içerisinde bulunduğunu savundu;  "Yeni yıla girdiğimizde adalet başta olmak üzere, sağlık, eğitim, ulaşım ve turizm gibi alanlarda reform niteliğinde çalışmalara imza atıldı. İnşallah bu çalışmalar aksamadan devam edecek. Genç ve dinamik nüfusu en iyi şekilde yetiştirip geleceğe hazırlayacağız. Çocuklarımızı çağın ihtiyacı olan bilgiyle donatmak için eğitimde öncelikle derslikler yapıldı. Okullarımız teknoloji ile donatıldı. Öğrencilerimize kitapları dağıtıldı. Fatih Projesi başlatıldı. Her ile bir üniversite kapsamında 92 yeni üniversite kuruldu. Sağlıkta dönüşüm ile hastaneler birleştirildi. İsteyen istediği hastaneden faydalanır hale geldi." dedi.

DİŞ DOKTORU DEĞİL, İNŞAAT MÜHENDİSİ OLMALIYMIŞ

Büyük bir emek ve çaba sonucu hazırladığı devasa (iki masaya zor sığdı çünkü) Maraş – Göksun karayolu haritası üzerinde basın mensuplarına bilgiler veren Güvenç, "Zamanında tecelli etmeyen adalet adalet değildir" sözünü hatırlattı, adaletin daha hızlı tecelli etmesi için adliye sarayları yapıldığını belirtti, zaman zaman şehir ziyaretlerinden (en son Siirt koordinatörlüğü) izlenimlerini de aktarmayı ihmal etmedi.

Ülke siyasetinin de bir kısa portresi ardından, Kahramanmaraş’ın ekonomik, siyasi, yerele yönetim, kültürel ve toplumsal resmini çekip, bu resmi basın mensupları ile paylaşan Güvenç, iktidarın on yıl içinde Kahramanmaraş'a gerçekleştirdiği yatırımlara değindi. "2002'de 5 bin 91 olan derslik sayısı bugün 7 bin 708'ulaştı. Ayrıca, Diş Hastanesi arkasındaki tam teşekküllü eğitim kampüsü bitmek üzere. İl merkezine 2 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonun ödeneği çıktı, ihalesi yapıldı. Yeni bir huzurevi kazandırma çalışımlarımız ise devam ediyor. İŞKUR daha aktif hale getirildi. Artık her işçinin, işsizin ve işverenin danışmanı var. Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ni hizmete açıldı. Üniversite hastanesinin ödeneği artırıldı ve haziran ayında hizmete açılması planlanıyor. Yine il genelinde 98 adet yoğun bakım ünitesi kurulacak. Ulaşımda da boş durmuyoruz. Kahramanmaraş-Göksun kara yolundaki çalışmalar tamamlandığında burası ana güzergah haline gelecek." diye konuştu.

Güvenç, bir diş hekimi değil, bir harita, bir inşaat mühendisi gibi teknik bilgileri basın ile paylaşınca, akla başlıktaki ifadeyi çağrıştırdı. Çünkü harita bir emek ürünü idi. Belli ki çok da zaman almıştı.

DERSİNE İYİ ÇALIŞMIŞ TALEBE GİBİYDİ

Uzun ve kapsamlı bir basın bildirisi ile toplantıya gelen, gazetecileri kapıda karşılayan, onların tek tek hatırını soran Güvenç, dersine çalışmış mükemmel  bir talebe performansı gösterir, AK Parti öncesi ve sonrası ülkenin geldiği noktayı işaret eder, özellikle kentin, bölgenin kanayan sorunu haline gelen ve hatta kendi itirafı ile geciken duble yollar ile ilgili sözleri, yazılı metne bağlı kalmadan konuşması dikkat çekti. Özellikle Kahramanmaraş’ın aldığı ve alacağı hizmetleri açıklarken heyecanı ve enerjisi anlatılacak gibi değildi.

Toplantıya, Ak Parti Milletvekili Nevzat Pakdil, Ak Parti İl Başkanı Fatih Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy ile parti yöneticileri yanında, çok sayıda basın mensubu katıldı. Basın mensuplarının sorularını zaman zaman Fatih Erkoç, Necati Okay ve Nevzat Pakdil cevap verirken, sadece yemeği yemekle yetinen Mustafa Özsoy’un soru ve cevaplara müdahil olmadığı dikkat çekti.

Güvenç’in ev sahipliğine verilecek puan, on üzerinden on idi.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol