Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

HERKES İÇİN ADALET, ADALET İÇİN AVUKAT
 Liva Düğün Salonundaki geceye siyasiler, bürokratlar ve adli mensupları damgasını vururken, TRT Türk Sanat Müziği sanatçısı Ayşen Birgör, güzel sesiyle konuklara adeta müzik ziyafeti çekti.

Canlı müziğin ve yemeğin de olduğu gecenin açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Metin Doğan, konukları selamladı, öncelikle yargının temel unsuru ve demokratik hukuk sisteminin ayrılmaz öğesi olan bağımsız savunmanın temsilcileri olan tüm meslektaşlarının avukatlar g ününü kutladı, ahirete intikal eden tüm meslektaşlarını rahmetle andı.

İçinde bulunduğumuz günleri ülke tarihi açısından dönüm noktası niteliğinde yorumlayan Başkan Metin Doğan, otuz yılı aşkın süredir devam eden ve on binlerce şehit verdiğimiz, insanlarımızı kaybettiğimiz terör sorunun çözümü noktasında gelinen aşamanın kendilerini heyecanlandırdığını söyledi, “Büyük devlet olmanın onur ve vakarı ile ve büyük bir kararlılıkla geniş katılımlı olarak yürütülen süreci bizi de yürekten destekliyoruz. Bu sürecin başarı ile sonuçlanması halinde daha demokratik ve müreffeh ülke hayalimiz de bir an önce hayat bulacaktır.

Yeni anayasa yapımı sürecinde sona doğru yaklaşılmış olması, tüm toplum kesimleri gibi bizleri de sevindirmektedir. Anayasanın yazım sürecinin de büyük bir hoşgörü ve toplumsal mutabakat içerisinde geçmesi ve Yeni Anayasanın 2013 yılında yürürlüğe girmesi en büyük temennimizdir” dedi.

YENİ AVUKATLIK KANUNUNA İHTİYAÇ VAR!

Konuşmasında yeni bir avukatlık kanununa ihtiyacın her geçen gün artmakta olduğuna da işaret eden Başkan Doğan, bu yasal düzenlemenin bir an önce yapılmasını arzu ettiklerini belirterek, “Yapılacak yeni avukatlık kanunu ile avukatlığın gerek kurumsal ve gerekse bireysel olarak işlevselliği artırılmalı, avukatlık mesleğine hak ettiği itibar kazandırılmalı  avukatlara delil toplama yetkisi verilmeli, silahların eşitliği ilkesi mutlak surette sağlanmalı ve daha önemlisi avukatlık kanunu ile verilen yetkilerin başka bir kanun ya da yönetmelikle kaldırılması engellenmelidir.” diye konuştu.

BARO SOSYAL TESİS İNŞAATI

Başkan Doğan, geçtiğimiz yıl içerisinde temeli atılan Baro Sosyal Tesislerinin inşaatının büyük bir hızla devam ettiğini vurguladı ve bir müjde verdi, son olarak şunları söyledi; “İki aya kadar da inşaatı ve binanın tefrişatını tamamlamak istiyoruz. Mayıs sonu veya Haziran ayının ilk günlerinde muhteşem bir açılış töreniyle tesisimiz sizi değerli meslektaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Yine milletvekillerimizin, adalet bakan yardımcımızın ve başsavcımızın yardımlarıyla yaptığımız çalışmalar neticesinde, şehrimizde idare  ve vergi mahkemesi kurulmasına k arar  verilmiş olup, mayıs kararnamesi ile hakim atamaları yapılarak faaliyete geçecektir. Ayrıca yeni kurulan 4.Asliye Hukuk, 2. Sulh Hukuk ve 5. Sulh Ceza Mahkemelerine de kararname döneminde hakim atamaları yapılarak faaliyete geçecektir. Bir sonraki 5 Nisan’da yeni bir avukatlık kanunu ve sivil bir anayasaya kavuşmuş olmamız dileğiyle, hepinize teşekkür ederim”

Konuşmanın ardından, avukatlık mesleğinden hakim ve savcılığa geçenlere plaketleri, geceye katılan Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Gurup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Milletvekilleri Yıldırım Ramzanoğlu, Sevde Bayazıt Kaçar, MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Küçük tarafından verildi.

GECEYE KATILIM VE İLGİ BÜYÜKTÜ

Gayet samimi bir ortamda geçen geceye katılanlar arasında, Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Gurup Başkanvekili Mahir Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Ağır Ceza Reisi-Adalet Komisyonu Başkanı Turgay Ateş, AK Parti Milletvekilleri Sevde  Bayazıt Kaçar ve Yıldırım Ramazanoğlu, MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, KSÜ Rektörü  Prof.Dr.Fatih Karaarslan, milletvekili adayı,yüksek inşaat mühendisi İdris Tezcan, Emniyet Müdür Yardımcısı Yüksel Tiryaki, çok sayıda savcı, hakim ve avukat yanında, eski baro başkanları da hazır bulundu. 































Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol