Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

HER GENÇ, BİR YAŞLI ADAYIDIR
 “ Her genç insan aslında bir yaşlı adayıdır. Bugünün gençleri yarının yaşlılarıdır. Ben yaşlılarımıza çok önem ve değer veren, saygı duyan biriyim. Yaşlıların hayat tecrübesinden, bilgisinden istifade etmek gerektiğine inanan biriyim. Bizim kültürümüz de gelenek ve göreneklerimiz de dinimiz de yaşlılarımıza saygı duymayı onların yanında olmayı ve onlara sahip çıkmayı tavsiye eder. Yaşlılarımız bizim geçmişimizdir. Geçmişine sahip çıkmayanın geleceği olmaz.”

Yaşlı nüfusa sahip çıkılması gerektiğine değinen GÜVENÇ, AK Partinin yaşlılara yönelik yaptığı hizmetlere de değinerek sözlerine şu şekilde devam etti.

“ Yaşlılara sahip çıkma ve onlara hayatı kolaylaştırma sosyal devlet olmanın önemli gereklerinden biridir. Sosyal devlet olma adına AK Parti iktidarı döneminde çok adımlar atılmıştır. Mesela AK Parti, yaşlılara daha iyi hizmet verebilmek adına onlara ulaşmak adına parti bünyesinde Yaşlılar Koordinasyon Merkezini kurdu. Daha önce Türkiye’de olmayan yaşlılara yönelik bir hükümet politikası AK Parti iktidarı döneminde oluşturuldu. Huzurevlerimizin sayıları artırıldı, daha nitelikli hale getirildi, yaşlı bakım merkezleri açıldı, yüzde 70'ten fazla engelli olanların ve 65 yaş aylığı alan 85 yaş üstündeki vatandaşlarımızın maaşları evlerinde ödeniyor. Ayrıca engelli ve yaşlı aylığı alan 81 bin vatandaşımıza tahakkuk ettirilen borçları devlet tarafından silindi. Ölen sigortalıların, geliri olmayan 65 yaşından büyük anne ve babalarına maaş bağlanıyor. Yaşlılarımız daha fazlasını hak ediyor. İnşallah ekonomimizin daha da güçlenmesiyle bu gibi hizmetler artacaktır. Devletimizin yaşlılarımıza sunmuş olduğu bu hizmetler yarın hepimiz için gerekli olabilir. Peygamber efendimizin; ” Beli bükülmüş ihtiyarlarınız olmasaydı, belâlar sel gibi üzerinize dökülecekti.” Hadis-i Şerifini unutmayalım. Yaşlılarımızı sık sık ziyaret edelim, onları unutmayalım yaşlılarımızın hayır dualarını almak çok önemlidir. Bütün yaşlılarımızın Yaşlılar Haftasını kutlarken yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyor, sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum. ”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol