banner1482
Öne Çıkanlar dizi SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN

Bu haber kez okundu.

GÜVENÇ; AVUKATLAR HAFTASI KUTLU OLSUN!
 Güvenç yayınladığı kutlama mesajında: “Hukuk sistemi içerisinde çok önemli bir yere sahip olan avukatlık mesleğinin adaletin tecellisi ve tesisi hususunda sağladığı katkılar son derece önemli ve göz ardı edilemeyecek kadar büyüktür. Adalet tüm insanların ortak talebi ve beklentisi olmakla birlikte en temel hakkıdır. Avukatlarımız, insanların bu beklenti ve hak arama mücadelesinde sadece hukuki takip yapmakla, savunma makamı olmakla kalmıyorlar. Yargı sisteminin ayrılmaz bir parçası ve savunma makamının temsilcisi olan avukatlarımız, adaletin tecellisi için insanları hakları konusunda bilgilendirip yönlendirerek, haklarını koruyabilmeleri ve kullanabilmeleri konusunda onlara yardımcı olarak önemli bir görevi de yerine getirmektedirler. Bu vesileyle 1-7 Nisan Avukatlar Haftası kapsamında halka hizmet konusunda özveri ile çalışan avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününün hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Güvenç, kutlama mesajıyla birlikte Türkiye’nin hukukun üstün olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin tam anlamıyla tesis edildiği bir ülke olması için gayret içerisinde olduklarına değindi. Hukukun üstünlüğü ilkesinin yaşama geçirilmesinin insan hak ve özgürlüklerine dayanan demokratik bir devletin varlığı ile mümkün olduğunu söyleyerek yargı önünde herkesin eşitliğinin sağlanmasının en temel unsurlarından biri de hiç şüphesiz savunma hakkı olduğuna bu hakkı da avukatların yerine getirdiğine değindi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol