Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

GÖNLÜMÜ YAKAN HASRET CAN AHISKA’M
 Yorulmaz: ”Anadolu’da birlik olmazsa kâinatta dirlik olmaz sözüme delil teşkil edecek olan, 15 Kasım 1944 Ahıska sürgününe dikkat çekmek,15 km kadar yanı başımızda olan kardeşlerimizin sesini duymamanın verdiği derin acıyı, ayıbı yüreğimde hissettiğim bir anda kaleme aldığım çalışmamı bitirdim. Bu çalışmamı hissetmeyen, görmemezlikten gelen, âmâ gönüllü zavallıların kulaklarına haykırmanın vaktidir bu dem diyerek gönlümüze düşen cemreleri gönül nağmesiyle birleştirerek Anadolu’dan tüm dünyaya seslendik. Dolup taştığım gözyaşlarımla sulayarak yazdığım bu şiirimi gönülden gönüllere can Ahıskalı soydaşlarıma ithaf ediyorum” dedi.

ANADOLU’DA BİRLİK, KAİNATTA DİRLİK

Yorulmaz; ”Anadolu’ya 15 km uzakta olan Ahıska’dan yükselen hasret kokan, özlem kokan o sırlı esintileri hissetmemek ne acıdır bilir misiniz? Ahıska, her seher vaktinde, alınlarının secdeye vardığında arzı titreten çocuklarını çağırır. Ahıska koynunda konuk eylediği piri fanilerin, şehitlerin, gönül dostlarının torunlarına ve kendine ruh veren sürgündeki balalarına seslenir. Derler ki sürgünden sonra bu diyarlarda yetişen nebatın tadı, rengi, kokusu ve rehası değişmiştir. Ahıska toprağıyla, havasıyla ve suyuyla mateme bürünmüştür. Ahıskalı vatansız, Ahıska ise yetim kalmıştır. Zalim Stalin’in emriyle cephelere gönderilen, sürgüne gönderilen soydaşlarımın gözyaşları ve kanları ile yoğrulan Ahıska toprakları hüzünden sıyrılıp çocuklarıyla hasretin bitip o ilahi vuslatın yaşanacağı günleri beklemektedir. Bu kutlu günün biran önce gerçekleşmesi kuşkusuz tüm dünya kamuoyunu insanlık sınavıdır” diye konuştu ve şu cümlelerle açıklamalarına son verdi; “Uluslararası Evrensel Beyannamesinin 13.maddesinde belirtilen (Herkes herhangi bir devletin sınırları dâhilinde serbestçe dolaşma ve yerleşme hakkına haizdir. Herkes, kendi memleketi de dâhil, herhangi bir memleketi terk etmek ve memleketine dönmek hakkına haizdir.) bu haklar Ahıskalı kardeşlerimin en doğal hakkıdır. Bunu uluslararası kamuoyuna taşıyacak olan ise kuşkusuz büyük Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Bu insanlık suçu olan Ahıska sürgünün kamuoyunda yoğun bir şekilde dile getirilerek vuslat sürecini hızlandırmak bizim dini, milli, insani ve vicdani öncelikli bir görevimizdir” diyerek sözlerini şu sözle bitirdi.

Yorulmaz ”Anadolu’da birlik olmazsa, kâinatta dirlik olmaz”

Not:Erol Yorulmaz’ın sesinden “CAN AHISKA’M” adlı şiiri dinlemek için şu linki ziyaret edebilirsiniz.( http://www.youtube.com/watch?v=m8vXPFl6gEk)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol