banner1579
Öne Çıkanlar ETRAFIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ İMAMA KÜSEN CEMAAT CAMİYİ TERK ETTİ HABERİ GERÇEK DIŞI ÇIKTI ÖĞRENCİLERİN HUZUREVİ ZİYARETİ SAĞLIKSIZ EKMEK ÜRETİMİNE GEÇİT YOK ONİKİŞUBAT MECLİSİ

Bu haber kez okundu.

ERKEK YETİŞTİRME YURDU TARİH OLUYOR!
 25.01.1972 tarihinde, 120 kapasiteli olarak açılmış olan  kuruluşumuzda  zaman  zaman  160, 170  çocuğun  barındığı biliniyor. Bünyesinde binlerce genci barındırıp çoğunu 3413 sayılı yasadan dolayı hayata memur olarak kazandıran Yetiştirme Yurdu acı-tatlı hatıralarıyla 41.Yılında yıkılıyor.

Kısaca hatırlayacak olursak; Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2011 Yılında kurulduktan sonra hızlı bir şekilde çocuk kuruluşlarında bir hizmet dönüşümü başlatmış ve yetiştirme yurtlarının yerine sevgi evleri ve çocuk evleri açmaya başlamıştı. Bu çerçevede 2012 Aralık Ayında Gönül Elçileri Projesi kapsamında Koruyucu Aile olmayı teşvik eden bir yönetmelik yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Bu proje doğrultusunda ilimizde önce Çocuk Yuvası çocukları koruyucu ailelere verilerek yuva kapatılmış ve il müdürlüğü yapılmıştı. Daha sonra yıkılıp sevgi evleri yapılacak olan yetiştirme yurdunda kalan çocuklar da koruyucu ailelere verilerek ağustos 2013 itibariyle kapatılmıştı.

İşte Yetiştirme Yurdunun kapanma hikâyesi bu.Yerine toplam 12800 m2 oturumlu, 60 kapasiteli 6 adet iki katlı bina yapılacak.Yanında spor salonu ile birlikte bir idare binasının da olduğu sevgi evlerinin yapılabilmesi içinYetiştirme Yurdu binasının yıkımına bu hafta başlanıyor.

     

                                                                                                     Mehmet SERTPOLAT

                                                                                          Aile ve  Sosyal  Politikalar İl Müdürü 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol