Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

EN ÇOK YATIRIM YAPAN; LİMAK
 Yeni yatırımlarıyla konteyner elleçlemeye hazır hale gelen liman, ilk konteyner gemisini karşıladı. Maersk Denizcilik’e ait E.R. Santiago isimli konteyner gemisi İskenderun Limanına 13 Mart tarihinde yanaştı. Konteyner operasyonlarının limanda başlamasıyla birlikte, sanayi kuruluşları daha hızlı ve düşük maliyetlerle ithalat ve ihracat yapabilecek. Konteyner operasyonları ile ilgili bilgi vermek üzere, Kervanahan’da basın mensupları ile bir araya gelen Limak İskenderun Uluslararası İşletmeciliği A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bacaksız, limandaki yatırımların öneminden söz etti.

Bacaksız’ın verdiği bilgiye göre, İskenderun Limanının işletme hakkını alan Limak, konteyner operasyonlarını başlattı. Dünyanın en büyük konteyner hatlarından Maersk Denizcilik’e ait E.R. Santiago isimli konteyner gemisi, Limakport İskenderun’a yanaşırken, bölgedeki kuruluşların ticaret hızını artıracak konteyner operasyonunun ilk adımı atılmış oldu.

VİNÇLER, TEMMUZ AYINDA İŞLETMEYE AÇILACAK

Limak’ın yeni yatırımlarıyla Limakport İskenderun, şu an 550 metre uzunluğundaki rıhtımı, 15,5 metre su derinliği, 200 bin metrekarelik istifleme sahası, kara ve demiryolu bağlantısına sahip (intermodal) kapalı ambarlı ve modern ekipmanları ile konteyner elleçlemeye hazır hale geldiğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Bacaksız, hali hazırda 3 mobil vinç ile konteyner hizmeti verilmeye başlanana limanda 2013 yılı sonunda hizmete açılacak 370 mt. uzunluğundaki ikinci konteyner rıhtımı inşaatının da devam ettiğini belirterek, “Ayrıca konteyener elleçlemesi için sipariş edilen STS ve RTG vinçler Temmuz ayında işletmeye alınacak. İlk etap yatırım tamamlanmasıyla birlikte, 2013 yılı sonunda Liman’ın kapasitesi yıllık 1.3 milyon TEU’ya ulaşacaktır” dedi.

LİMANIN TRANSİT TİCARETTEKİ ÖNEMİ

Gaziantep’te sanayi firmalarıyla yapılacak toplantı öncesinde basın mensupları ile bir araya gelen Limak İskenderun Limanının Türkiye ve bölge için öneminden söz eden Bacaksız, basın mensuplarına limanın her geçen gün transit ticaretteki öneminin arttığından bahsederek, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü; “Limanın uluslar arası niteliğe ulaşması için altyapı çalışmalarını titizlikle yürüttük, bu y olda çok hızlı ilerledik. Limakport İskenderun Limanının Doğu Akdeniz’in en önemli limanlarından biri olduğunu ve her geçen gün transit ticaretteki önemini daha da arttırdığını biliyoruz. Limanı devraldığımız günden bu yana, hem bölge sanayicilerinin, hem de Türkiye’nin diğer bölgelerinde çalışmalar yapan firmaların işini kolaylaştırmak adına adımlar atıyoruz. Konkteyner operasyonlarının başlaması ile Çin, ABD, Hindistan, Yunanistan,  Suudi Arabistan gibi ülkelerden gelecek olan hammaddeler, özellikle Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Şanlıurfa, Malatya ve Adıyaman gibi limanın çevresindeki illerde yer alan fabrikalara daha hızlı ve düşük lojistik maliyetle ulaştırabilecektir. Liman ayrıca, maden ve mermer ihracatı için de konteynerlerle taşınma eğilimini artıracak, başta Kuzey Irak olmak üzere, lokasyonun sağladığı avantaj ile transit ticaretin artışına da büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

BASIN MENSUPLARININ SORULARI…

Liman,  konteyner operasyonu ve bunların Kahramanmaraş sanayicisine getireceği artılarla ilgili soru karşısında Bacaksız şunları söyledi; “Konteyner operasyonu ile birlikte sektördeki işleyiş hız kazanacaktır. Limak Gurubu olarak İskenderun Limanına yaptığımız yatırımın çok doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz”

Bacaksız son olarak, liman hakkında bilgiler verirken, aynı zamanda bölgede istihdama sağladıkları katkıdan da bahsetti, yatırımların ilk etabında liman için doğrudan 250, dolaylı olarak da bin kişinin çalışacağını ekleyerek, ilerideki aşamada bu rakamın doğrudan bin dolaylı olarak da dört bin kişiye ulaşacağının altını çizdi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol