Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

ELBİSTAN DOSTLUK VE TANIŞMA GECESİ
 Yeşil Vadi’deki dostluk gecesinin amacı Elbistan ilçemizi tanıtmak, tanışmaktı. Bu düşünceyle şehitlerimiz için saygı duruşu ve okunan istiklal marşı ardından, programın akışını sağlayan sunucunun Elbistan tarihine ilişkin kısa bilgilendirmesi sonrası ardından gelen telgraflar okundu.

Geceye AK Parti Gurup Başkanvekili, Elbistanlı olan Mahir Ünal’ın gelmemesi dikkat çekti, “Asıl gelmesi gereken Mahir Ünal’dı, gelmemekle ayıp etti” yorumları masadan masaya yayıldı.

Son genel kurulda Elbistanlılar Derneği Başkanlığına seçilen Hamit Dağ ise, bu birlik ve dayanışma gecesini geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini belirterek, amaçlarının tanışmak, sorunların çözümü noktasında ortak akılla istişare etmek olduğunu kaydederek; “Kentimizin, ilçemizin sorunlarını istişarelerle çözmek bizlere de düşen bir sorumluluk. Ekonomik, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek, fikir alış-verişinde bulunarak, toplumsal yaşama katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi, geceye verdiği katkı sebebiyle Elbistan Belediye Başkanı Av.Durmuş Küçük’e teşekkür etti.


SIRA ELBİSTANLILARIN KONUŞMASINA GELİNCE…

Gece Elbistanlıların olunca, konuşmacıların da ağırlıklı olarak Elbistanlı olması ve Elbistan’ın sorunlarını gündeme getirmesi normaldi. Bu bağlamda, ilkin KSÜ’de görevli  Yard.Doç.Dr.Kamer Rızaoğlu söz aldı ve kendilerini bir çatı altında topladığı için, Elbistanlıları kucakladığı için, Başkan Hamit Dağ’a teşekkür etti.

Ardından, Elbistan Belediye Başkanvekili Ayhan Özcan, ilçenin tanıtımı yanında, sosyal faaliyetleri ile takdir ettiği dernek yöneticilerine teşekkür ederek, her zaman onların yanında olacaklarını duyurdu.

Yine KSÜ’de görev yapan öğretim üyesi Mustafa Kök’ün, Elbistanlı olması hesabiyle AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın geceye gelmemesini büyük bir eksiklik olarak yorumlaması, kınar şeklinde konuşması dikkat çekerken, Kök Elbistan’ın sıradan bir ilçe olmadığını, çünkü Mahir Ünal’ın Elbistanlı olduğu için geceye gelmesini beklediklerini, ancak bu konuda hüsran yaşadıklarını ima etmesi ardından, büyükşehir ile birlikte, aradaki 230 kilometrelik mesafeyi dikkate alarak ana kentin bu ilçemize yeterli ve kaliteli hizmet götüremeyeceğini iddia etmesi, bütün dikkatleri üzerine toplamasına yetmişti.


BAĞIRIP ÇAĞIRMAYA GEREK YOK!

Son konuşmacı olarak mikrofona  gelen TBMM Başkanvekili Prof.Dr.Mehmet Sağlam da, kendisinden önce konuşan Mustafa Kök’e ithafta bulunarak, bağırıp çağırmaya gerek kalmadığını havayı ılık  tutmakta yarar olduğunun altını çizerek; “Ben de Göksun’luyum. Kahramanmaraş büyükşehir oldu ise, bir Göksun’lu olarak ben de bundan gurur duyuyorum. Sizler de duymalısınız. Belki il olmayı istediniz, düşündünüz ama, olmadı. Olmadı diye bağırıp çağırmaya gereke yok. Hepimiz Kahramanmaraşlıyız ve bununla da iftihar ederiz” dedi, büyükşehir statüsü ile ilgili ayrıntılı bilgeler aktardı.

Canlı müzik eşliğinde yemekler yendi, özellikle Elbistan ve Kahramanmaraş türküleri (Aşık Mahzuni Şerif ve sözleri Bahattin Karakoç’a ait türküler özellikle sık söylendi) dinleyen misafirlerin kulaklarının pası silindi, tadına ve keyfine doyum olmayan bir gece yaşandı.


Yaklaşık olarak 270 kişinin katıldığı yemekli toplantıya ayrıca; AK Parti Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Elbistan Belediye Başkanvekili Ayhan Özcan, AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, İşkur İl Müdürü Ali Yüce, MHP Merkez İlçe Başkanı Mesut Tosun, Sağlık Müdürü İlker Çitil, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Gökhan Gökşen, yörenin ünlü şairlerinden Bahattin Karakoç
yanında, çok sayıda Elbistanlı vatandaşlar katıldı.












Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol