Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

DOĞAKA YÖNETİMİ 45. KEZ TOPLANDI
 Kahramanmaraş Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen DOĞAKA 45. Yönetim Kurulu Toplantısı’na Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfi Savaş, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Hatay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy ile Hatay İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Gülen katıldılar.



DOĞAKA 45. Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir konuşma yapan Hatay Valisi
Celalettin Lekesiz; Bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamaya yönelik destek programları, stratejik planlama çalışmaları, eğitim faaliyetleri ve yatırım destek uygulamaları ile çeşitli alanlarda çok yönlü olarak hizmetlerini sürdürmekte olan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, iki büyük destek programı ve bölgesel kalkınma planı hazırlıkları ile yoğun bir çalışma dönemi içerisinde bulunmaktadır.

25 Aralık 2012 tarihinde ilan edilen ve 01 Mart 2013 tarihine kadar proje tekliflerinin alındığı Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı kapsamında alınan proje başvurularına ilişkin değerlendirme aşamaları tamamlanmıştır. Bugünkü Yönetim Kurulunda yapılacak nihai görüşmelerin ardından Kurul tarafından uygun görülmesi halinde, başarılı projeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Toplam 30 Milyon TL bütçe ile ilan edilen destek programının, bölge genelinde faaliyet gösteren firmalarımızın yenilikçilik kapasitesinin geliştirilmesine ve rekabet güçlerinin artırılmasına önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir” dedi.

Ajansa proje başvurularının devam ettiğini kaydeden Vali Lekesiz: “Ajans tarafından uygulanmakta olan bir diğer destek programı olan Sosyal Destek Programı kapsamında ise proje başvurusu ilanı 01 Nisan 2013 tarihinde yapılmış olup başvurular 03 Mayıs 2013 tarihine kadar alınmaya devam edilecektir. Bölge genelinde özellikle görece az gelişmiş bölgelerdeki sosyal yapının iyileştirilmesi ve dezavantajlı grupların ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılımının sağlanması amacıyla uygulanmakta olan bu program, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirmek ve toplumda fırsat eşitliğini sağlamak gibi önemli bir misyona da hizmet etmektedir. Bu bakımdan illerimizin bu programdan toplumun geniş kesimlerini kapsayıcı şekilde etkin olarak yararlanması önem arz etmektedir” diye konuştu.

Ajansın bölgesel hedefine ilişkin görüşlerini aktaran Vali Lekesiz: “Bölgesel hedef ve öncelikler çerçevesinde uygulanmakta olan destek programlarının yanı sıra yine bölgesel kalkınma dinamiklerinin etkin ve verimli bir şekilde ekonomik ve sosyal kalkınmanın hizmetine sunulması amacıyla Kalkınma Ajansları tarafından hazırlanmakta olan Bölge Planı çalışmaları kapsamında DOĞAKA, önümüzdeki dönemde tüm kesimlerin bu çalışmalara katkısını sağlamak amacıyla bir dizi faaliyet gerçekleştirecektir. Başta Kalkınma Kurulu ve üniversiteler olmak üzere çeşitli kesimlerle işbirliği içerisinde hazırlanacak olan plan taslağı, ilgili internet sitesi üzerinden tüm katılımcıların görüş ve önerilerine sunulacaktır.

Bunların yanı sıra önceki yıllarda ilan edilen destek programları kapsamında başarılı projelerin izleme çalışmaları ile yatırımcı bilgilendirme ve teşvik uygulamaları kapsamında da çalışmalara devam edilmektedir.

Tüm bu faaliyetlerle ilgili olarak Kalkınma Ajansları mevzuatı çerçevesinde farklı denetim mekanizmalarına tabi olan DOĞAKA, Sermaye Piyasası Kurulu lisansı olan bağımsız dış denetim firmaları tarafından yapılan 2012 Yılı Dış Denetim çalışmalarını da başarı ile tamamlamıştır” diye konuşarak bilgiler verdi.

Vali Lekesiz’in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol