banner1553
Öne Çıkanlar TECRÜBE VE KALİTE MÜŞTERİ GETİRDİ BU AYIP HEPİMİZE YETER! PATRİOT ÜSSÜNDE BAYRAK KRİZİ MECLİSE ÜÇ BİLET! PİAZZADA FİYATLAR BAYRAM ETTİRİYOR

Bu haber kez okundu.

CAZİBE MERKEZİ OLACAĞIZ
 Aksu Televizyonunda başlayan Kentin Başkanları programının yapım ve sunucusu aynı zamanda Aksu Televizyonu Genel Müdür Yardımcısı Erol Öner, Başkan Taşhan’ı konuk etti.

Kentin Başkanları programının ilk konuğu olan Belediye Başkanı Taşhan, canlı yayında ilçesi ile sorunları, yaptığı hizmetleri, hedef projelerini açıklarken, şehrimizde görev yapan yerel gazetecilerin de sorularını cevaplandırdı.

İlçe ve belediye başkanlarının buluşacağı ilk programda Erol Öner mevsim ve yakınlığı sebebiyle ilkin Türkoğlu ile başladıklarını söyledi, ilk sorusunu sordu; “İki dönemdir belediye başkanısınız. Gerilere gidelim, eskileri hatırlayalım, avukatlık döneminden belediye başkanlığına geçişte, neler yaptınız? Başkan olunca nereden başladınız? Neler hissettiniz?”


Başkan Taşhan, önce program için teşekkür ettikten sonra, iki dönem kendini bu göreve layık gören hemşehrilerine teşekkürde bulundu, başkanlık koltuğuna oturduğunda sorunlara yumağı ile karşılaştığını belirterek, “İlk karşıma çıkan altyapı yetersizliği ve içme suyu idi. Niçin içme suyu? 1970’li yıllardan kalan kanser taşıyan borulardan geçiyordu sular. Şebeke eskiydi yani. Su kaçağı oluyor, yani su kayboluyordu. En acısı da, suyumuz mikrop taşıyordu. Değil içmeye, yüzümüzü yıkamaya dahi uygun değildi. Kuyuların ve şebekenin yenilenmesine karar verdik, Anakara yoluna düştük. Dönemin vekili Ali Sezal abimiz önümüze düştü, bizi İller Bankasına götürdü. Borçlanacaktık. Bizim borç durumumuza bakınca, borca batmışız, bize kredi veremeyeceklerini söylediler. Borcu ödeme imkanımız yoktu ve görev ihmalden, kötüye kullanmaktan yargılanacaktık. Aba altından sopa gösterdiler. Olsa olsa bizi görevi ihmalden yargılarlar deyip, sabıkamız yoktu, memleket için o riskin altına imzamızı attık. Çok şükür, bir müddet sonra içme suyu ve kanalizasyon gibi hizmetlerin ifası için borçlanmalar, görevi kötüye kullanma kapsamı dışına çıkarıldı. Hükümetimize teşekkür ediyorum. İçme suyu kredisi aldık. İhaleye gittik. Kazmayı vurduk! 108 km. içme suyu şebekesi yaptık, şebekeyi değiştirdik” dedi.


İLK VAADİ NE OLMUŞTU?

Her başkana dayı, seçim döneminde bazı vaadlerde bulunur halkına. Yapacaklarına ilişkin. Taşhan halkına hangi vaadi vermiş, önceliği kimden yana kullanmıştı. Soru buydu, cevabı şu oldu; “Altyapı ve üstyapı hizmetlerinde noksanlık, çarşı merkezi dahi tarla gibiydi ve imar sıkıntısı vardı. Ruhsat sorunu sebebiyle insanlar bir şey yapamıyordu. İmar planı uygulaması, belediyelerin olmazsa olmazı. Önümüzdeki dönemde, büyükşehirle birlikte  Türkoğlu belde ve köyleri ile buna önem vereceğiz. İmar planınız yoksa hizmet de gelmez. İmar planı olmayınca, kaldırıma bile müdahale edemiyorduk. Yeşil alan sorununu çözdük, kamu yatırımlarını hallettik. Hayal edip de gerçekleştiremediğimiz projeleri sordunuz; spor kompleksimiz vardı, sadece kapalı spor salonu yapılabildi. Futbol sahamız ve yüzme havuzumuz yok. Herhalde sıra gelmedi. Bakanlığın kapısını aşındırdık, tek başımıza bu işi yapabileceğimizi söyledik. BAL liginde ve amatörde oynayan 3 takımımız varken, bekliyoruz. Ancak,  önümüzdeki dönemde bu vaadimizi gerçekleştireceğimize inanıyorum” diye konuştu. 

1960 yılında kurulmuş ilçede Fiziki Tedavi Hastanesi var, devlet hastanesi yok. Taşhan meseleye açıklık getirdi, şunları söyledi; “Arsamız var, tahsisini yaptırdık, 75 yataklı bir devlet hastanesi yapılacak. Taştepe mevkiine. Bunu da gerçekleştireceğiz. Bu işin takipçisiyiz. İmar uygulaması yüzde 90 oranında bitti çünkü. İmar uygulaması sonrası, ilçenin çehresi değişti, 2004’de geldiğimizde, ilçede bir tane kaloriferli bina yoktu. İnsanlar ikamet için şehre gidiyordu.”


TAŞHAN ÖNCESİ VE SONRASI

Soru netti. Halkın beklentilerine cevap verebilmiş miydi? Taşhan öncesi ve sonrası ilçede ne değişmişti. Bakın ne cevap verdi; “Ne acıdır ki, bizden önceki belediye başkanları bile Türkoğlu’nda ikamet etmiyordu. Biz doğduk doğalı ilçede oturuyorum. Halkımızla iç içeyiz, telefonumuz sürekli açık, çalışmaların bizzat başındayım. Göreve geldiğimizde insanların cenazesini gömecek mezarlık alanı bile yoktu. Şimdi, cüz’i bir kamulaştırma bedeli ile mevcut mezarlığın yanına ilave yaptık. Halkın hayır duasını aldık. Sorunsuz bir imar uygulaması gerçekleştirdik. Halkla toplantılar yaptık önce, onlarında fikirlerini aldık, birlikte karar verdik. Halkın talebi şu oldu, kışın çamurdan, yazın tozdan kurtulmak. Şu an bunu yüzde 50 hallettik. Elektrik, su, kanalizasyon, doğalgaz çalışması olunca, altyapıyı kesintiye uğramıştı. Ben yapacağım dedim, arkadaşlarım bana sen delisin, insanların gözünü boya, yeter dediler. Böyle bir şeye tevessül edemezdim. Vatandaşı kandırmak olmazdı. Altyapısı biten yerlerin kilit parkesini ve asfaltını tamamladık”

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE NELER YAPTI?

Belediyeciliğin iki ana kolu var, teknik ve sosyal belediyecilik. Taşhan sosyal belediyecilikte neler yapmıştı, soruya verdiği cevap şu oldu; “İlkin, yeşil alan yoktu, DSİ’ye ait olan alanı aldık, 23 Nisan Parkı yaptık. 25 dönümlük alana. Sürekli kermesler, şölenler, müzik programları, spor aktiviteleri yaptık. Kadınlara ait satış büfeleri oluşturduk. Gençleri illere gezilere, şenliklere gönderdik. Hızlı okuma kursları düzenledik. Büyükşehir yasası ile sosyal belediyecilik alanındaki hizmetlerimiz devam edecektir! Bir de müjde vermek istiyorum, Hollanda’dan hayırsever bir vatandaşımızca, 77 adet akülü engelli arabası getirttik. İhtiyacı olanlara dağıtılacak. Çok mutluyum! Bir halı sahamız, bir düğün salonumuz yoktu, onları da yaptık.”

Yeniden teknik belediyeciliğe dönerek; “1997 yılında kanalizasyon ihalesi yapılmış ama, yapılanlar da verimsiz, yeniden yapmak istediğimizde sorun karşımıza çıktı. Kağıt üzerinde var da, ortada yapılan bir iş yoktu. 2009’da ikinci dönemde başlattık, ancak bizi dava ettiler. Yağmurlama kanallarını hallettik. 115 bin m2. kilit parke yaptık, sıcak asfaltlar döktük. Artık toz ve çamurdan söz edilmeyecek. 100 bin metrekare sıcak asfalt. Bu meselede sayın Mahir Ünal’a teşekkür ediyorum. Yollar genişledi, menfezler  konuldu. Orçan yolunu adam ettik. Köylerle ilçelerin bağlantılarını çözmüş olduk. KSÜ ile işbirliği sonucu, deprem haritasını çıkarttık. Depreme de hazırlıklı olmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

DEVLET YATIRIMLARI VE TOKİ

DOĞAKA’ya katkısından dolayı teşekkür ederek başka konuya geçti. Devlet yatırımlarından söz ederken de; “SGK binası, OSB, kooperatif kurarak ilçeye kazandırdığımız TOKİ önemli yatırımlar. TOKİ için önce talep topladık. Halkımız büyük rağbet gösterdi, iş uzadı, 1. ihale  iptal oldu, 2. ihale uzadı, Türkoğlu dedikodu ile çalkalandı. Ankara’ya gittim, ulusal medyayı çağırıp kendimi TOKİ’den aşağı atacağımı söyledim yetkililere. ‘Ben rezil oldum, sizi de rezil edeceğim’ dedim. Beni sakinleştirdiler, şartları vatandaşa kabul ettireceğimi söyledim. Sonunda muradımıza erdik. Şimdi orada oturanlar dua ediyor. Dere ıslahını sorkundu, köprüler sırat köprüsü gibiydi. Acil yatırımlar programına alındı. Çözdük!” dedi.

OSB SORUNU NE DURUMDA?

Bu soruyu KİMLİK Gazetesi sahibi Mehmet Fiskeci sordu. Akıbeti ne olmuştu, ilçe cazibe merkezi olacak mıydı? Taşhan şunları söyledi; “Sayın Fiskeci’ye teşekkür ediyorum. Yarama dokundu. Biz mücavir alan diye önümüze çıkarttıkları alana OSB kuracaktık, olmaz dediler. Toprak Kurulundan geçmedi. Ama vatandaşa söyledik, tarlana sahip çık, kıymetlenecek, çünkü burası sanayi bölgesi olacak. Uzun çalışmalar sonucu mesele toprak kurulundan geçti. Mücavir alan içerisinde meralar vardı, köylülere meseleyi söyledik, ‘gelmeyin, döveriz’ dediler. Gençlerin elinde değnekler… Büyüklerine izah ettim, ‘Buraya sanayi gelecek, çocuklarınız çalışacak, daha ne istiyorsunuz’. İkna ettim, sakinleştiler. Bürokratik engelleri aşa aşa bugüne geldik, kamulaştırmanın da yüzde 95’ini tamamladık. Geri kalanları da mahkemede, kısa sürede tamamlanacak. Altyapı projeleri de hazırlanıyor. Yatırımcılarımız hazır, (içlerinde Suriyeli de var) yatırım programına da alındı, altyapıları önümüzdeki ay içinde ihaleye çıkılacak, haziran sonrası hareketlilik başlayacak, kazmalar vurulacak! Ve 3 bin insan istihdam edilecek”

DÜNKÜ VE BUGÜNKÜ TÜRKOĞLU

Eskiden Türkoğlu halkı ilçede oturmazdı. Nüfus azalıyordu. Ekonomik kaynaklar yetersizdi. Yaşam alanları yoktu. 50 yılı düşünerek yapılmıştı hizmetleri. Önümüzdeki günlerde insanlar Türkoğlu’nu tanımakta güçlük çekecekti. Bunlar, Başkan Taşhan’ın ileri sürdüğü iddialardı. “İlçemiz yakın dönemde cazibe ve finans merkezi olacak. Eskiden bankalara yalvarıyorduk, şimdi yalvarmıyorum. Canları istiyorsa gelsin. Bir market dahi yoktu, bakkal vardı. Halen hem ulusal marketler geldi, hem de kendi halkımız market açtılar. İlçenin kaderi ve çehresi değişti. İnsanların yaşam kalitesi ve standardı arttı.”

Hukukçu, inşaat mühendisi ve yazar Serdar Erdoğanyılmaz’ın başarı dilekleri ardından sorusu geldi bu kez. Günlerdir, aylardır bir lojistik merkezden söz ediliyordu, ancak içi doldurulmamıştı. Neydi, kime hizmet edecekti, fonksiyonları neydi? Taşhan şu karşılığı verdi; “Bu meseleyi önemsiyoruz. Lojistik merkez çalışması kentin geleceği. İlkin etüt çalışması için dönemin Borsa Başkanı sayın Mahmut Arıkan ile Ankara’ya gittik. Dönemin milletvekili Cafer Tatlıbal da bize destek oldu, birlikte DDY’na gittik. Lojistik Merkezin Türkoğlu’na yapılması böylece karara bağlandı. Bu merkez bize ne getirecek? İskenderun ve Mersin limanını Kahramanmaraş’a geçtirecek. Yük indirme-indirme alanları, açık ve kapalı depolar, sigorta, gümrük ve acentalar gelecek. Merkezin kamulaştırması yapıldı, bittiğinde sanayici ve işadamlarımıza büyük nakliye kolaylığı getireceğinden, üretim-satış maliyetini düşüreceğinden, yöremiz kalkınacak, tam anlamıyla cazibe merkezi haline gelecek. Keşif bedelleri yapıldı, paraları bankada hazır. Belediye olarak planlarını da biz yaptık. Önce proje. Bu yıl bitecek, önümüzdeki yıldan itibaren 2014’den itibaren kazma vurulacak, bu DDY vasıtasıyla yapılacak. Bölgenin ekonomik kalkınmasına yararı olacak”

TÜRKOĞLU SPOR AKTİVİTELERİ

ve YATIRIMLARININ NERESİNDE

Programın son sorusunu Manşet Gazetesi sorumlu yazı işleri müdürü Mesut Tuğrul sordu. Başkan Taşhan da, “Gençler bizim geleceğimiz. Göreve geldiğim günden bu yana yaz spor okullarına önem verdim. Amacımız, sporun bütün dallarına altyapıdan sporcu yetiştirmek. Düşüncemiz ve rotamız bu. Aslında spor kulüpleri belediye için büyük külfet. Hele altyapınız yoksa… İnancım şu, yakın gelecekte Kahramanmaraş’ın hem süper ligde, hem de ikinci ligde hem de üçüncü takımları olacak. Biz de amatör, BAL ligi ve 3. ligde bir takımımızın olması için çaba harcıyoruz. Hedefimiz bu! Gençliğe bu nedenle ne kadar imkân tanısak az. Gençler varsa biz varız! ” diye konuştu.

MİLLETVEKİLLERİ İLE DAYANIŞMA

Başkan Taşhan, son cümleleri ile programa nokta koydu; “Zaten konuşmalarımın arasında buna sık sık işaret ettim. Ne yaptıysak onların sayesinde oldu. Zira bütün çalışmalar-yatırımlar Ankara’dan geliyor. Bu yatırımları takip eden de vekillerimiz oldu. Kendilerine teşekkür ediyor, sonsuz saygılar sunuyorum. Bu çalışmaların ortaya çıkmasında emeği geçen Türkoğlu halkımıza minnet borçluyum”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1551

banner1552

banner1554

banner1555

banner1556