Öne Çıkanlar İL BAŞKANI DOĞAN BAŞVURUSUNU YAPTI SATRANÇ TURNUVASI ÖDÜLLERİ DAĞITILDI İLÇE BELEDİYELERİ İSKEP KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ SOSYAL DEMOKRAT YEMEĞİ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI

Bu haber kez okundu.

“ÇANAKKALE ZAFERİ TOPLUMSAL HAFIZAMIZIN SİLİNMEYEN ARGÜMANIDIR”
 Birlik ve beraberliği sağlama açısından toplumsal hafızanın sürekli açık olması gerektiğini ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Çanakkale Zaferi ve Çanakkale şehitleri toplumsal hafızamızın silinmeyen ve silinmemesi gereken argümanlarının başında gelmektedir” şeklinde konuştu.

250 binin üzerinde askerimizin şehit düştüğü 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nü dolayısıyla bir açıklama yapan Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “Şehit ailelerimizi unutmak, kendi kendimizi inkar anlamına gelir. Onların sorunlarını çözmek bizim en temel görevimizdir. Zaten AK Parti hükümeti döneminde şehit ailelerine yönelik ciddi çalışmalar yapılmıştır. Şehit ailelerine yapılanlar şehitliğin karşılığı kesinlikle olamaz. Çünkü bizim dinimizde şehitlik Peygamberlikten sonra en yüce makamdır. Bu memleket için şehit olanlar kalbimizin en müstesna köşesinde bulunurken, bu memleketi korurken gazi olanlar da bizim başımızın tacıdır” dedi.

Türk toplumun inanç değerleri açısından şehitlik ve gazilik kavramının çok mukaddes olduğunu belirten TPB Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Toplumsal hafızamızı sürekli olarak açık tutmak zorundayız. Toplumsal hafızayı açık tutan, dinamik tutan tarihi olaylar vardır. Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitleri bu olayların başında gelir. Çanakkale Zaferi, Türk milletine büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, harp sahasında bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. Çanakkale Savaşları, bir kahramanlık abidesi olmakla birlikte, savaşan ülke ve milletleri birbirine yakınlaştıran yönüyle de dünya tarihinde müstesna bir yere sahiptir. Milli mücadele ruhunun ilk meşalesi Çanakkale'de yakılmıştır. Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle, milletimizin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca kanıtlamışlardır. Çanakkale ruhu hâlâ hepimizin yüreğinde yaşamaktadır. Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyorum ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır. Türk milleti şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır” şeklinde konuştu. Pakdil, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

ÇANAKKALE GEZİLMEDEN ZAFER ANLAŞILMAZ

“Çanakkale’ye gelerek şehit dedeleri için dua eden genç yaşlı tüm vatandaşlar, Çanakkale’de verilen mücadelenin ruhu ile bir kez daha heyecanlanıyor. Şehitlikleri 5 yıl öncesine kadar 100 bin kişi ziyaret ediyorken bugün bu sayının 2 milyon olması Çanakkale ruhunun şehit torunları tarafından anlaşıldığının en büyük göstergesidir. Çanakkale ruhunun çocuklar ve vatandaşlar tarafından anlaşılmasında büyük katkıları olanlar ise kuşkusuz "Çanakkale Gezileri" adı altında binlerce kişiyi bölgeye ücretsiz olarak getirip gezdiren Milli Eğitim Bakanlığı, Belediyeler ve Sivil Toplum Kuruluşları oldu. Kurum ve Kuruluşlar adeta bir birleri ile yarışır vaziyette kendi bölgelerindeki vatandaşları sosyal sorumluluk etkinlikleri adıyla düzenledikleri Çanakkale Gezileri'nde torunları şehit dedeleri ile buluşturuyorlar. Savaşın ardından geçen yüz yıla rağmen "Çanakkale ruhu”nun ilk günkü gibi canlı olduğunu görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol