Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

ÇAĞLIYANCERİT, ÇAĞLAYANCERİT OLUYOR
 TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek tarafından takdim yazılan, Anayasa Komisyonu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Burhan Kuzu hocamız tarafından önsöz yazılan bir kitap hazırlanmıştır. 1982 Anayasasındaki tüm Türkçe, dilbilgisi, imla yanlışlarını, mantık sorunlarını, maddi ve hukuki içerik hatalarını tek tek belirleyen Dr. Ramazanoğlu’nun, 420 sayfalık “FARKLI BİR BAKIŞLA ANAYASA GERÇEĞİ” başlıklı bu kitabı, kendisinin baş konuşmacı olduğu 24.04.2012 tarihindeki “Anayasanın Dili Sempozyumu” katılımcılarına, 22-23-24. dönem tüm Milletvekillerine, Bakanlara, tüm üst düzey bürokratlara, Üniversite Rektörlerine, Hukuk Fakültesi Dekanlarına, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, HSYK üyelerine, Genel Kurmay Başkanımıza, Kuvvet Komutanlarımıza, Valiliklere, İl Belediye Başkanlarına, Ticaret ve Sanayi Odaları Yönetim Kurullarına sunulmuş, bu alanda bir kaynak eser olarak tüm kütüphanelere dağıtılmış ve ülkemizde çok ciddi bir takdir görmüştür. Çünkü, herkes, yeni Anayasa nasıl olmalıdır diye kafa yorarken, Dr. Ramazanoğlu “yeni Anayasa nasıl olmamalıdır” şeklinde, kimsenin aklına gelmeyen ters bir açıdan konuya bakarak, çok önemli sonuçlara ulaşmıştır. Yine aynı şekilde mükemmel bir ekip çalışmasıyla gerçekleştirdiği internet portalı anasayfasından bu kitabın indirilmesi mümkündür. Google arama çubuğuna “VATANDAŞLA İLETİŞİM PLATFORMU” yazıldığında ulaşılan bu portal, vatandaşlarla iletişimin ilkelerini belirleyerek her türlü sorunlara yardımcı olmaya çalışması ile Türkiye’de bir ilki oluşturmaktadır (www.turkiyevip.org).



Çağlıyancerit İlçemizin ismini  
neden değiştirmek istiyor?

Bu soruyu, Kahramanmaraş Ak Parti Milletvekili Dr.Yıldırım Ramazanoğlu’na açıkça sorduk.

Kendisinin cevabını aynen aktarıyoruz: “Çağlayancerit”, 19.06.1987 tarihli ve 3392 sayılı Kanunla İlçe olmuştur. İlçenin adı yıllardan beri “Çağlayancerit” şeklinde kullanılmasına rağmen, 04.07.1987 tarihli ve 19507 sayılı Resmi Gazete’de maalesef sehven “Çağlıyancerit” olarak yayımlandığından, İlçenin adı “Çağlıyancerit” olarak gözükmektedir. Halbuki İlçenin ismi eskiden beri “Çağlayancerit” olarak bilinmektedir. Bu nedenle, mevcut harf yanlışlığını düzeltmek ve vatandaşlarımızın yeni elektronik akıllı nüfus cüzdanlarında yanlış İlçe ismi uygulamasının devamına meydan vermemek amacıyla, İlçe adının “Çağlayancerit” olarak değiştirilmesine yönelik Kanun Teklifi, TBMM’ne tarafımızdan sunulmuştur. Dr. Ramazanoğlu’nun bu beyanı üzerine, kendisinin daha önce sunduğu denetimli serbestlik yasa tasarısının kanunlaşmasındaki hız bu düzenleme için de mümkün mü sorumuza, “hatta daha da hızlı, inşaallah belki bu ay sonuna kadar çözeriz” diyen Dr. Ramazanoğlu, Kanunlarımızın daha büyük bir Türkçe hassasiyeti ile düzenlenebilmesi için, “TBMM’de daimi bir Yasama Dili Komisyonu kurulması” hususunda da, şimdiden bir yasa teklifi düzenlediğini de ek bir müjde olarak bizlerle paylaştı.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol