banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR dizi

Bu haber kez okundu.

ÇABUKEL, ANDIRIN’IN SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIDI

 İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı, Andırın İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği program çerçevesinde ilçedeki muhtar ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Muhtar ve STK temsilcilerinin sorunlarının dinlenerek çözüm üretebilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıya Andırın Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mahmut Rüzgâr, Andırın Şoförler Odası Başkanı Faruk Dikişçioğlu ile eski ve yeni dönem muhtarlar katılım sağlarken, düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, Andırın’ın eğitimden, turizme, alt yapı çalışmasından ilçedeki imam eksikliğine kadar birçok konuyu gündeme getirdi. Bu sorunların İYİ Parti iktidarında olmayacağına vurgu yapan Başkan Çabukel, “İyi Parti İl Başkanlığı ve Andırın İlçe Teşkilatı olarak acil eylem planımız var. Yakın çalışma arkadaşı olarak gördüğüm kıymetli muhtarlarımızla bu eylem planımızı en kısa sürede hayata geçireceğimizden emin olabilirsiniz” dedi.
AİLELER TAŞIMALI EĞİTİMDEN RAHATSIZLAR

Çabukel, konuşmasında şunları dile getirdi: “Andırın yerleşim yeri ve iklim özelliği bakımından büyük öneme sahiptir. İlçemizin değerini ve konumunu ön plana çıkartabilmek, var olan sorunların üstünden gelebilmemiz açısından ilçe teşkilatımızla düzenli olarak bir araya geliyoruz. Bu toplantımızın amacı da muhtarlarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın sorunlarını dinleyerek çözüm üretebilmemiz açısından önem taşımakta. Tarih, kültür ve biyolojik çeşitliliği içinde barındıran Andırın, ne yazık ki bu anlamda destek göremediği gibi görmezden geliniyor. Bizans dönemine ait en fazla kalelerin bu ilçemizde bulunduğunun bilinmesine rağmen Kumkale, Anacık Kalesi, Haçtırın Kalesi, Akkale gibi kale ve tarihi eser zenginliği turizm kazanımına dönüştürülemediği gibi tüm mahallelerimizde alt yapı sorunumuz var, çoğu kuzey mahallemizde elektrik sorunu ve bol su olmasına rağmen birçok mahallemizde de su sorunu olduğunu gördük. Alt yapıda sınıfta kalan mevcut yönetimlerden şikâyetlerini ve bizden taleplerini dinlendik; Aileler taşımalı eğitimden rahatsızlar. Köy okullarının açılmasını, yerinde daha kaliteli eğitim verilmesini istiyorlar.

İNANIYORUZ Kİ İYİ’LERİN İKTİDARINDA ANDIRIN İLÇEMİZİN TÜM SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ

Birçok mahallemizde cami olmasına rağmen imam eksiği var. Neredeyse camilerimizin 3’te 1’inde imam yok. Andırın ilçemize giden 3 yolda skandal derecede kötü ve yapılmıyor. Kadirli tarafından gelen yol, Kahramanmaraş Onikişubat ve Göksun tarafından giden yolların bir an önce yapılması elzem. Bu yollara bağlı olarak ilçe çok fazla göç vermeye devam ediyor. Genç kardeşlerimiz ilçede hiç durmuyor ve duran kardeşlerimiz de durmak istemiyor. Tek sebebi ilçemize sahip çıkan hiç bir icra makamının olmaması. Onlarca sorunu olan ilçemiz adeta sessiz bir çığlık atıyor. Duyan yok. Bu sesi öncelikle duyuyor ve duyurmaya çalışıyoruz. İnanıyoruz ki İYİ’lerin iktidarında Andırın ilçemizin tüm sorunlarını çözeceğiz.”

Haber: Manşet Gazetesi

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol