banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar SİZE İHTİYACIMIZ VAR KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE SIRA GECESİ
 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen program Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel olarak hazırlanan program açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ı engelsiz bir hale getirmek için gayret ettiklerini ifade ederek: “Biz göreve gelir gelmez engelli kardeşlerimize hizmet etmek için Kahramanmaraş’ı engelsiz hale getirmek için gayret ettik.

ENGELLİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜ KURDUK

Her alanda yaşam alanlarını bu engelli kardeşlerimize bir dezavantaj hissetmeden yaşamaları için büyük çaba ve gayret sarf ederek çalışmalara başladık. Bu amaçla da Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde Engelliler Şube Müdürlüğü’nü kurduk.

Biz bir alanı veya bir bölgeyi izole ederek engelli kardeşlerimizi orada yaşamaya mahkum etmeye karşıyız. Bize zaman zaman talepler ve fikirler geliyor. Engelliler Parkı gibi engelli kardeşlerimizi belirli bir bölgeye mahkum etmeye karşıyım. Ben tüm sosyal tesislerin, bütün yaşam alanlarının engelli kardeşlerimiz tarafından kullanılabilecek şekilde engelsiz hale getirilmesinden yanayım.

Bizim sorumluluk anlayışımız, Kahramanmaraş ili genelinde nefes alan her bireyin daha rahat ve daha müreffeh bir ortamda yaşamalarını sağlamaktır.

Kurduğumuz Engelliler Şube Müdürlüğümüz kanalıyla önümüzdeki günlerde engelli kardeşlerimizin spor yapmalarını sağlayacak çalışmalara başlayacağız. Bunun haricinde özellikle de meslek edindirme kurslarımıza engelli kardeşlerimizin de katılabilmelerini ve meslek sahibi olmalarını, el becerilerini ortaya çıkarmalarını sağlamak için gayret edeceğiz.

Burada şunu da belirtmek istiyorum. Biz büyükşehir belediyesi olarak her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olacağız ve onların sıkıntılarını çözme gayreti içerisinde olacağız.

Bugün burada bazı engelli kardeşlerimize akülü araba hediye edeceğiz ve bundan sonra da bu tür hediyelerimiz devam edecektir. Engelli kardeşlerimize akülü araba, tekerlekli sandalye gibi ihtiyaçlarını temin etmek ve onların hayatlarını kimseye bağlı kalmaksızın yaşamaları için gayret edeceğiz” diye konuştu.



GÜNDÜZLÜ BAKIMEVi ÖNERİSİ

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise son on yılda sosyal alanda çok büyük mesafeler kat edildiğini ifade ederek: “Bu hayırlı gecede bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyorum. Bu hayırlı gecelerin ve günlerin devam etmesini ümit ediyorum. Burada çok fazla konuşarak bu anlamlı geceyi kelimelere boğmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezdinde valilik ve büyükşehir belediyesi ile birlikte bakıma muhtaç çocukların ailelerine ve özellikle de annelerinin sosyal hayata katılımı adına gündüzlü bakımevleri kurulması yönünde buradan Büyükşehir Belediye başkanlığımıza bir fikir beyan etme bir niyet sunma olarak deklare ediyorum” diye konuştu.

BAĞLAMA KONSERİ VE FOLKLOR MUHTEŞEMDİ

Açılış konuşmalarının ardından görme engelli Faruk Şahin – Bağlama, Oruç Kardeş – Bağlama, Mehmet Aslan – Org bağlama ve Abdurrahman Tepeli  Solist olarak sahneye çıktılar ve güzel bir müzik ziyafeti sundular.

Görme engellilerin bağlama konserinin ardından Ertuğrul gazi İşitme Engelliler Okulu Folklor Ekibi sahne alarak birbirinden güzel oyun sergilediler.


ENGELLERİ AŞTILAR PLAKETİ ALDILAR

Folklor gösterilerinin ardından Engelleri Aşan Engelliler plaket takdimine geçildi.

Plaket takdiminde Görme Engelliler Türkiye Global Bayan Milli Takımı Baş Antrenörü

Ali Tekçe , Görme Engelliler Yüzme Antrenörü  Selçuk Paksoy, Global Milli Takım Sporcusu ve Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonu Elif yemişen, Global Milli Takım Sporcusu ve Dünya 3. sü

Sadiye Ardıç , Görme Engelliler Judo Sporcusu Sinan Davşan, Görme Engelliler Global Milli Takım Oyuncusu ve Atletizim Milli Takım Sporcusu Sümeyye Özcan,  Görme Engelliler Yüzücüsü

Töre Bıyık,  S6 Kategorisinde Türkiye Şampiyonalarında 1. 2. ve 3. sü olan

Samet Furkan Madsar,  S6 Kategorisinde Türkiye Şampiyonu  Sevilay Öztürk, Bedensel Engelliler Spor Federasyonunda ve Görme Engelliler Spor Federasyonunda Yüzme Milli Takım Antrenörü

Osman Çullu ile Kahramanmaraş’ta üniversite mezunu olan, kamu kurumunda ayaklarıyla bilgisayar kullanarak resmi yazışmalar yaparken gerektiğinde bilgisayar arızalarını gideren

Ahmet Elagöz’e başarılarından dolayı plaket takdim edildi.


16 ADET AKÜLÜ ARABA

Plaket takdiminin ardından ihtiyaç sahibi olan engelli vatandaşlara 16 adet akülü araba hediye edildi.

Programın sonunda sahne alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Sıra Gecesi Ekibi davetlilere güzel bir müzik ziyafeti sundular.

Geceye Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile meclis üyeleri, daire başkanları ve şube müdürleri ile vatandaşlar katıldı.












Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol