Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

BİTMİŞ, BUHARLAŞAN HİSSELERİN PEŞİNDE!
 Mafya – siyaset ve iş dünyası üçgeninde yaşanan skandallar sebebiyle önce hazineye devredilen, hemen ardından tasfiyesi için düğmeye basılan Türk Ticaret Bankası, kuruluşun yüzüncü yılında yeniden sektöre dönme hazırlığı içinde.

Trabzon Bulvarı (Yaşar Pastanesi karşısı) üzerinde bulunan ve sektörün en eski bankalarından olan Türk Ticaret Bankasının kurucu hissedarlarından olan Ali Bitmiş, 13 yıl önce hayatını kaybetti. Ali Bitmiş, bankanın sermayesi 20 bin lira iken ortak olanlardan. Bu kuruluşun ödenmiş sermayesinin ortaklar arasındaki dağılımına baktığımızda, Ali Bitmiş 80.000 bin liralık hisse ile 8. sırada yer alıyor. Diğer 11 ortak vakıf veya şirket iken, şahıs olarak bir tek Ali Bitmiş’in ismi görünüyor.

En büyük oğlu, yani hisse değerinin peşine düşen ve bu işin takipçisi olduğunu söyleyen Zekeriya Bitmiş, hisse değerlerinin bugünkü para ile yaklaşık 10 milyon’un üzerinde olduğunu söylüyor.

Eski bir sanayici olan Zekeriya Bitmiş’e, bugün kasasında 520 milyon lira olduğu söylenen skandalların bankasına karşı bir hak arama girişinde bulunmak için neden 13 yıl beklediğini sorduğumuzda, bize; “Biz aslında hisselerimizden, haklarımızdan hiçbir zaman vazgeçmedik. Bankanın 30 yıldan beri tepesindeki isim Fiğen Tan hanım’ı belki yüz kez aradım. ‘İleride hisseleriniz korunacak, refaha erişeceksiniz, merak etmeyin! Bekleyin, az kaldı!’ dedi. Bize sürekli beklememiz söylendi. Yani bizim 13 yılımız beklemekle geçti. Geçti ama para etmedi, sonuç da alamadık. Oyaladılar niyeyse? Lakin Rasim Ozan isimli gazetecinin bu konuyu televizyonlarda gündeme getirmesi, bizi ateşlendirdi, ümitlendirdi. Bu meselede yetkili kişiler basın aracılığı ile bilgi verir diye bekledik hep! Ama nafile yere bekledik!” diye konuştu.

HAYALİ SERMAYE ARTIRIMI

Bitmiş’in bir diğer iddiası ise, bankanın hayali, kâğıt üzerinde sermaye artımına gitmesi idi. Bu meseleyi açmasını istedik, şunları söyledi; “Hayali sermaye artırılırken, hayali hisseler oluşturulurken, bu paralar neredeydi? Bizim gibi Anadolu’daki insanları kâğıt üzerinde küçültmeye gittiler. Bugün itibariyle babam 300 bin hisseye sahip. Daha da fazla. Hisselerin bugünkü değerini soruyorsunuz, Türkiye’nin en eski bankası. Bugün Türkiye’nin her yerinde gayrimenkulleri var, özellikle Adapazarı ve çevresinde. Marmara’da yani… Güneyde, sahilde kampları var. Bu gayrimenkullere güç yetmez. Değeri milyar dolarlarla ölçülen bir bankanın, bundan yüz yıl önce, 20 bin liralık sermaye ile başladığını düşündüğünüzde, aslında tahmin bile yürütmek zor. Miktar anlamında”


KİMLİK DE HABER YAPMIŞTI.

Kimlik Gazetesi de 130. sayısında, ‘Başyazı’da bu meseleyi gündeme taşımış, banka hissedarlarının mağduriyetinin önlenmesi için yetkililere çağırıda bulunmuştu. Bitmiş, bundan da cesaret alarak düğmeye bastığını söylerken, gasp edilmiş bir haktan ve mağduriyetten söz etti. Ancak Bitmiş, bu hisselerin peşini bırakmayacak gibi görünüyor. “Çünkü elimizde kurucu hisse senetleri var, belgesiz konuşmuyorum. Şeffaf ve adil bir devlet-yönetim anlayışı var, inanıyorum haksızlıklar ve mağduriyetler giderilecek, hak sahiplerine hakları teslim edilecektir diye düşünüyorum. Maraş şubesini sattılar, bende tapusu var, ki en büyük ortağı iken, bizim onayımızı almadan nasıl satarlar?”  diyerek sözlerine nokta koydu.



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol