Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

‘BELEDİYE OKUL ELELE’ PROJESİ BAŞLADI
 Kahramanmaraş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından “Belediye Okul Elele” projesi kapsamında Pınarbaşı Çamlık Mesire Alanı’nda öğrencilerle birlikte bir temizlik etkinliği düzenlendi.



Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Bakır, belediye personelleri, şehir merkezinde bulunan 18 okuldan Çevre Kulübü üyesi toplam 116 öğrenci, öğretmenler, basın mensupları ve öğrenci velilerinin katılımları ile gerçekleştirilen etkinlin şenlik havasında geçti. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ve Belediye binasında toplanan öğrenci ve öğretmenler belediyemizin otobüsleri ile bahsi geçen alana nakledildi.


 “Daha Temiz Bir Çevre İçin Belediye Okul Elele” çağrısı ile etkinliğe katılan ilköğretim öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde uygulamalı bir şekilde çevre temizliği yaptılar. Etkinlik kapsamında çevre kirliliği oluşturan tüm katı atıklar toplanarak mesire alanı daha temiz bir hale getirildi. Bu tür etkinliklerin sosyal belediyecilik kapsamında periyodik olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirileceği haberi verildi.


Program sonrası Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı tarafından çocuklara belediyenin bastırdığı çocuk kitapları dağıtıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Cevdet Kabakcı: “Toplumumuzdaki insanlarda özellikle de çocuklarda çevre bilinci uyandırma ve çevre temizliğinin insan hayatındaki önemini vurgulama bağlamında gereken hassasiyeti aşılama konusunda her insanın, her kurumun sorumlulukları vardır. Biz de Kahramanmaraş Belediyesi olarak bu anlamda üzerimize düşen görevi yerine getirmek adına sosyal çalışmalar düzenlemekteyiz. “Belediye Okul Elele Projesi” ile de bu sosyal çalışmalardan birini daha gerçekleştirmekle belediye adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz.


Çevre bize geçmişten kalan bir miras değil; korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir. Bu emanete zarar veren de, bu emaneti koruyan da insandır. Bundan dolayıdır ki çocuklarımızın doğayı tanıması teşvik edilmeli, onların ağaca toprağa dokunarak ve tecrübe ederek öğrenmesine imkân verilmelidir. Zira çocuklarımızı doğa konusunda olabildiğince bilinçli bir şekilde yetiştirirsek doğaya gereken önemi vermiş, çevre temizliği için gereken önlemleri almış ve onu sonraki nesillere kayıpsız aktarmış oluruz” diye konuşarak projeye  katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol