Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

BAYRAM SEVİNCİNİ BÜTÜN İNSANLIĞA YAYALIM
 İl Müftüsü Celal Sürgeç şöyle konuştu; “Ramazanın manevi ikliminden sonra bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bayramın ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa huzur, barış, merhamet ve esenlik getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.

Hep birlikte Ramazan’ın gündüzlerini ibadet ederek ve mukabele okuyarak, gecelerini teravih ve sahurlar ile ihya etmeye çalıştık.  Ramazan ayı boyunca sevincimizi, neşemizi, huzurumuzu birbirimizle paylaşmaya çalıştık.

Bayramlar bizleri geleceğe taşıyan, tarih sahnesinde yaşatan müstesna ve mukaddes günlerdir.

Bayramlar her yüreğin muhtaç olduğu mutluluğu, güveni ve dostluğu yaşama, diğer yüreklere de yaşatma fırsatı veren manevi mevsimlerdir. Müslüman olma ve Müslüman kalma şuurumuzun canlandığı çok önemli günlerdir.

Bunun için bayramlar tatil günleri değildir. Kardeşliğin, paylaşmanın, diğergâmlığın en güzel şekilde yaşandığı günlerdir. Bayramlar müslümanlık bilincimizi diri tutan, dinî ve manevî aidiyet duygusunu geliştiren günlerdir.

Bayramlar bizi kanaate, samimiyete, tevazua ve merhamete davet eder. Bayramların en büyük kazancı, gönlümüzün derinliklerine kadar sevinci hissetmek ve o sevinci ve neşeyi aile efradımıza komşularımıza, dostlarımıza, arkadaşlarımıza, hatta bütün insanlığa yaymaktır.

Bu bayram sevincimizi ailemizle paylaşalım; eşlerimizin yüzünü güldürelim, çocuklarımızı sevindirelim, anne babamızı mutlu edelim. Ailemiz için attığımız her türlü hayırlı, uğurlu, güzel adımın bizi Rabbimiz katında yücelteceğini unutmayalım. Üzerimizdeki akraba ve komşu hakkını ödemek, bağlarımızı güçlendirmek, dua ve rıza kapılarından geçmek için bayramı fırsat bilelim. Yüreklerimizdeki küskünlük, kin, nefret yüklerinden kurtulalım.. Huzurevlerinde evlat sevgisiyle yanıp tutuşan yaşlılarımızı ziyaret edelim. Hastane köşelerinde şifa bekleyen kardeşlerimizi yalnız bırakmayalım. Muhtaçlara, dul ve yetimleri ihmal etmeyelim. Vatanımızın uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizin emaneti olan eşleri ve yavrularının yanında olduğumuzu ihsas ettirmeye çalışalım. Yurdumuza sığınan mültecilere ümit olalım.

Bu vesile ile bütün kardeşlerimizin Ramazan Bayramını tebrik eder, Rabbimden huzur,saadet ve esenlik getirmesini temenni ve niyaz ederim.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol