Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN POYRAZ’A ÇİNİ TABAK HEDİYE
 Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Germenicia Çini Hediyelik sahibi Mutlu Polat çini hakkında bilgi verdi.

Germenicia Çini Hediyelik olarak faaliyet yürüttüklerini ifade eden Polat, Başkan Poyraz’a çini tabak ve bardaklar hakkında bilgiler verdi.


Polat yaptığı konuşmada: “Tarihte Kahramanmaraş’ımızın ilk adı olan Germenicia, mozaiklerle zamanda yolculuk içerisinde Anadolu’nun toprakları binlerce yıldır birçok medeniyetlerine ev sahipliği yapmıştır

Kütahya çini tabak : Dünyada artık tek olan çini tabak Kütahya’da bulunan sanat evi atölyelerinde yaklaşık 25 günde  imal edilmiş olup özenle hazırlanmıştır.


Üzerinde bulunan Osmanlı Lalesi:  sağ baştaki kırmızı yaprak (elif) harfini, diğer kırmızı iki yaprak ise (lamelifi) temsil eder. Yine lalenin solundaki yaprak ise (ha) harfidir, yani Osmanlı Lalesinin özelliği kendi içerisinde (Allah) c.c yazıyor olmasıdır.

Karanfil : Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul’u feth etmeden önce Osmanlı Devleti karanfili o dönem anlatır. Kırmızı yaprakların her biri bir boyu temsil eder (Karakeçili) gibi  alttaki çanak yaprak ise Osmanlı Devletini tamamen temsil eder.  Ayrıca  sevgi ve saygıyı ifade eder.


Tabağın arkasında ise Kahramanmaraş Belediyesi 10. hizmet yılına istinaden (10.yıl teması) ile Kahramanmaraş Belediyesi’nin logosu bulunmaktadır.

Ayrıca tabağımız artık eşsiz ve de dünyada bir benzeri olmayıp tekdir. Bilinmesi gerekir ki çini sanatı 500 yıldır Osmanlı’dan günümüze kadar yolcuğu olup, neden çini bu kadar uzun ömürlüdür sorusuna? çini bulunduğu yerde artık bir canlı gibi nefes alıp nefes verir. En büyük özelliklerinden bir tanesi de budur” diye konuşarak bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Poyraz, tarihimize sahip çıkma adına Germenicia Çini Hediyelik sahibi Mutlu Polat’a teşekkür etti.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol