banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN POYRAZ PARKLARI İNCELEDİ
 Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Bakır ile birlikte parkı gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, aynı zamanda çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

İncelemenin ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz: "Burası 1960'lı yıllarda orman olarak belirlenmiş ve dikilmiş bir alandı. Yaklaşık 500 dönüme yakın bu alanı Orman Bölge Müdürlüğü'nden biz devralmıştık. Şimdi ise arkadaşlarımız içerisinde güzel bir park ve mesire alanı oluşturuyorlar. Bugüne kadar Kahramanmaraş'ta irili ufaklı 200'ün üzerinde park yapılmıştı. Bu park diğer parklardan çok daha farklı olacak.


Kentimize yakışır, diğer parklardan farklı bir park olarak dizayn ediliyor. Temenni ediyoruz ki Haziran ayının sonuna kadar tamamlayacağız.

Buraya yapılacak park civar illerimizde olmayan bir park olacak. Burası göz bebeğimiz bizim. Hemen bunun altında 30 bin metrekare bir alan vardı ve orayı da park yaptık ve hizmete sunduk. Burasına da Arslanbey'in ismini verdik. Burada yürüyüş yollarından, oyun gruplarına, küçük hayvanat bahçesinden, spor alanlarına kadar bir çok bölüm olacak içerisinde. İnsanlarımız gördükleri zaman Kahramanmaraş Belediyesi kendine yakışır bir park yapmışlar buraya diyecekler" diye konuştu.


Arslanbey Parkı'nda, kanalizasyon, içme suyu ve yangın söndürme hatları gibi alt yapı çalışmaları tamamlandı.

Parkın içerisinde mescit, idari bina wc gibi yapıların temelleri atıldı.Alan temizlik çalışmasının yanı sıra çardakların konuşlandırılması tamamlandı. Kütük görünümlü çeşmeler parkın muhtelif yerlerine serpiştirildi.


Yürüyüş yollarının tamamlanmasının ardından alan içi gezinti yolları kayraş taşı döşemesi yapıldı.

Aydınlatma tesisat döşemeleri ve direkleri tamamlandı. Park içerisindeki Şelale'nin yapımı devam ediyor. Kale oyun grupları kuruldu. Halatlı Macera Oyun zemin hazırlıklarına başlandı. Yaklaşık 400 araçlık otopark alanı tamamlandı.


Daha sonra Muhsin Yazıcıoğlu Mesire Alanı'na geçen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, burada da yapımı devam eden ek bölgeleri gezerek incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol