Öne Çıkanlar ŞAP HASTALIĞINA KARŞI AŞILAMA BAŞLATILDI DOĞAN BEBEĞİ İÇİN SİTE SAKİNLERİNE ZİYAFET ÇEKTİ ANNE İKİNCİ KEZ OĞLUNA CAN VERDİ EL SANATLARIMIZ TAVUK YEMEMEYE YEMİN EDENLERİN YENİDEN TAVUKLA BARIŞTIĞI MEKAN

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN KAYA: KADIN CİNAYETLERİ TOPLUMSAL VİCDANI YARALIYOR

Ebru Kaya, kadın cinayetlerinin artık bireysel olaylar olmaktan çıktığını, tüm toplumu ilgilendiren ciddi bir toplumsal sorun haline geldiğini vurguladı.

KADIN CİNAYETLERİ TOPLUMSAL VİCDANI YARALIYOR

Başkan Ebru Kaya, Kahramanmaraş’ta yaptığı açıklamada, kamuoyunu derinden sarsan kadın cinayetlerine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Toplumsal vicdanımız, ne yazık ki dur durak bilmeyen kadın cinayetleriyle her gün yeniden yaralanıyor. Hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülen Sinem Somun’un acısı daha tazeyken, şimdi de boşanmak istediği eşi tarafından 37 yerinden bıçaklanarak hayatını kaybeden TBMM personeli Saliha Akkaş’ın ölümüyle sarsıldık.”

“UZAKLAŞTIRMA KARARLARI YETERSİZ, KADINLAR KORUNAMIYOR”

Başkan Kaya, mevcut yasaların ve uygulamaların kadınları korumakta yetersiz kaldığını şu sözlerle dile getirdi: “Kadın cinayetleri artık sadece bireysel dramlar değil toplum olarak yüzleşmemiz gereken derin bir sorun. Ne yazık ki uzaklaştırma kararları ve mevcut yasal düzenlemeler, kadınların hayatlarını korumada yeterince etkili olamıyor. Kadınlar, boşanmak ya da ayrılmak istedikleri erkeklerin insafına terk edilmiş durumda. Bu bir kader olamaz.”

EBRU KAYA’DAN NET MESAJ: “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ HAYAT KURTARIR”

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi gerektiğini belirten Ebru Kaya, “İstanbul Sözleşmesi’nin tam anlamıyla uygulanması, kadınların yaşam hakkını güvence altına almak için hayati önem taşımaktadır” dedi.

Başkan Kaya, şu çağrıyı yaptı: “Kadınların yaşam hakkı, toplumun en temel değerlerinden biridir. İstanbul Sözleşmesi, bu hakkı güvence altına alan bir metindir. Ancak sadece sözleşme değil aynı zamanda uzaklaştırma kararlarının etkin uygulanması, denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi ve yasalardaki ceza indirimlerinin kaldırılması da elzemdir. 'Haksız tahrik' ya da 'iyi hal' gibi indirimler, adaleti değil, şiddeti teşvik etmektedir.”

“ŞİDDETİ MEŞRULAŞTIRAN HER SÖYLEME KARŞIYIZ”

Başkan Ebru Kaya, kadın cinayetlerinin yalnızca yasal düzenlemelerle değil, aynı zamanda toplumsal farkındalık ve kültürel dönüşümle de önlenebileceğine dikkat çekti: “Medya, eğitim, aile yapısı, sosyal çevre... Kadına yönelik ayrımcı, cinsiyetçi ve şiddeti normalleştiren her türlü dil ve davranışla mücadele edilmelidir. Toplum olarak topyekûn bir seferberlik başlatmalıyız.”

“ARTIK YETER! KADINLAR YAŞAMAK İSTİYOR”

Başkan Ebru Kaya, açıklamasının sonunda, toplumun her kesimine sorumluluk çağrısında bulundu: “Bundan sonra hiçbir kadının öldürülmediği bir Türkiye hayal değil, zorunluluktur. Artık sadece yas tutmak değil, kadınları yaşatmak istiyoruz. Bu yüzden, kadınların yaşam hakkı için somut ve kararlı adımların atılması şarttır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol