banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN GÜVEN, YERİNDE DÖNÜŞÜM İÇİN ACELE EDİN

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven deprem sonra normalleşme adına adımların erken atıldığını belirterek, şu ana kadar da iyi bir yol kat ettiklerini ve iyi yolda olduklarını, yerinde dönüşüm için vatandaşların acele etmesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşların bir an önce yerinde dönüşüme başvurması gerektiğini belirten Başkan Güven, İleriki günlerde başvurularda yoğunluk beklediklerini erken müracaat etmelerinin kendilerinin menfaatine olduğunu ifade etti.

Afşin İlçesinin büyümesi, gelişmesi ve dönüşmesi için gecesini gündüzüne katan ve bunda da büyük başarı sağlayan Afşin Belediyesi’nin başarılı başkanı Fatih Mehmet Güven, “Her şeyin birbirine girdiği şu dönemde, özellikle de insanların birbirini engellemeden şehrin ayağa kaldırılması için birbirini motive ederek çalışması lazım.” Dedi.

Başkan Güven, Afşin de z rezerv alan yok, ilanda edilmedi. İhtiyaç mı yoktu? Evet, ihtiyaç yoktu. Çünkü biz konut gelişimi alanında rezerv alanlarını deprem öncesi hazırlamıştık. 10 bin 400 dönüm alanda imar uygulamasını bitirmiştik.

Zemini iyi,  deprem sonrası  yaptırdığım analizlerde de aynı şeyi teyit ettik. Yani Afşin de deprem sonrası yerleşecek yer sıkıntısı yaşamadık. Hatta TOKİ'nin kalıcı konutları Afşin'in imar alanlarında yapıyor, alanları biz tahsis ettik. Ücretsiz olarak TOKİ’ye verdik. Bir an önce başlasınlar diye. Ben yanlış hatırlamıyorsam  TOKİ 18 Şubat gibi  ilk kazımayı vurdu  kalıcı konuklar konusunda.

BAŞKAN GÜVEN, İLK RUHSAT VERMEYE BAŞLAYAN İLÇEYİZ

Bu süreçte etütleri yeniledik, jeolojik etütleri analizleri yaptık, hazır hale getirdik ve Temmuz ayından itibaren de inşallah vatandaşın ya da müteahhitlerin yapacakları, yeni inşaatlara ruhsat vermeye başladık.

Yine Mayıs ayı gibi ne atama binalarla ilgili çalışmalarımızı tamamladık ki. Onların çoğu da bitmek üzere geldi. Yani Afşin de deprem sonrasında normalleşmenin adımları erken atıldı, iyi de gidiyoruz.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇOK DUYARLI

Tabii süreç il müdürlüğü vasıtasıyla yürüyordu. Biz mevcut durumumuzu müdürlüğümüze izah ettik dedik. Yeni binalara ruhsat veriyoruz. Jeolojik etütleri tamamladık. Teknik olarak personel olarak hazırız. Vatandaş Kahramanmaraş’a a gidip gelmesin. Biz burada ruhsatı verelim, siz onaylayın dedik. Çevre şehircilik de sağ olsun çok cevval birisi çok duyarlı birisi iş yapma derdiyle yarat düşen birisi olur dedi. Bakanımla gerekli istişareleri yaptıktan sonra yerine dönüşümle ilgili ruhsat yetkisini bize verdi. Biz inşaat ruhsatını veriyoruz, projeleri inceliyoruz, uygun olanlara yasa uygun olanlara ruhsatını veriyoruz. Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü tarafından sözleşmeleri imzalanıyor.

YERİNDE DÖNÜŞÜM YAPMAK İSTEYENLER ACELE ETSİN

Daha sonra bu süreçte bakanlığa gidiyor. Bakanlıkta kredi ve hibe işlemlerini tamamlıyor. Biz ruhsat vermeye başladık. Bu anlamda da Afşin’de hemşehrilerimiz  şanslı. Çünkü işler 3 gün içerisinde Iban numarasını soracak seviyede hızlı ilerliyor. Bakanlık tarafından bu da bir şans. Ben bu vesileyle hemşirelerimize tekrar bir seslenmek istiyorum. Yerinde dönüşüm yapmak isteyen hemşirelerimiz lütfen çok gecikmesinler. Çünkü bu iş şu an yavaş gidiyor.

Tek işte Afşin Belediyesi bu ruhsat izini aldı ama hızlıca veriyor. Şimdi işlemler tamamlayan vatandaşlarımızın işlemleri doğal olarak hızlı çözülüyor ama diğer illerde devreye girdiğinde belki 15-20-50 bin gibi  her neyse yirinde dönüşüm başvurusu olduğunda ister istemez bir süreç alacak. Bu dolayısıyla hızlı davranan işini erken bitirecek.

Doğru, ben tekrar sesleniyorum, lütfen getirin bu konu istediğimiz hızla gitmiyor, proje gelmiyor bize proje gelsin bir sana ruhsatını tamamlarız, gerekli şartlara bakarız. İşlemlerini hızla yapar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne göndeririz. Müdürlüğümüzde  işlerini hızla yapıyor. işlemlerini bir an önce tamamlayıp yerinde dönüşüm ruhsatlarına kavuşup binalarına başlayabilirler.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol