banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

 BAŞKAN GÜVEN PAZARCI ESNAFI İLE BİRARAYA GELDİ.

Düzenlenen programa Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Ak Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Müdürler ile çok sayıda pazarcı esnafı katıldı.

Afşin'in 10 Yıllık Sorununa Neşter Vuruldu...

Kapalı Pazar yeri projesi hakkında detaylı bilgi veren ve pazarcı esnafının taleplerini dinleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven konuşmalarında şu ifadeleri kullandı. "Teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum, hoş geldiniz. Biliyorsunuz Afşin’imizin yaklaşık 10 yıldır devam eden bir pazar yeri sorunu vardı. Afşin’imizin kronikleşen bu sorununa adeta neşter vuran yeni pazar yeri inşaatına geçtiğimiz aylarda başlanılmıştı. Allah kaza bela vermez ise projemizi kasım ayı içeresinde tamamlayarak siz pazarcı esnafımızın ve Afşin halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. Düzenlediğimiz bu programla kapalı pazar yeri inşaatımızı ev sahibi olan siz değerli pazarcı esnafımızla birlikte gezmek, projenin aşamaları hakkında detaylı bilgi vermek,  fikir ve düşüncelerinizi alarak birlikte daha neler yapabiliriz konuşmak istedik. Allah’ın izniyle projemiz tamamlandığında Afşin’imize yakışır bir kapalı pazar yerine kavuşmuş olacağız." şeklinde konuştu.

Düzenlenen programda konuşma yapan Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil; "Kıymetli esnaf arkadaşlarım ve değerli katılımcılar sizleri en kalbi duygularım ile selamlıyorum. Bu gün Afşin Belediye Başkanlığımızın organize ettiği programda bir aradayız. Kıymetli Belediye Başkanımızın geçtiğimiz aylarda birlikte temelini attığımız kapalı pazar yeri projesi inşaatı hakkında bilgi vermek ve sizlerin de görüşlerini alarak projeyi şekillendirmek amacıyla düzenlediği bu programı çok önemli buluyorum. İşi en iyi yapan ve kullanan bilir. Bu açıdan inşaatın şekillendiği bu günler de sizlerin fikir ve düşünceleri son derece önemlidir. Değerli Belediye Başkanımızın söylediği gibi Afşin’imizin uzun bir süredir devam eden pazar yeri sorunu çok yakın bir zamanda son bulacak. Bu program vesilesiyle bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e tekrar teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

Açılış konuşmaları sonrası katılımcılar toplamda 9 dönümden oluşan komple pazar yeri inşaatının 3Bin metrekarelik sebze ve meyve pazar yeri, yaklaşık 3Bin metrekarelik süt ve süt ürünleri pazarı ve idari bina inşaatlarını, otopark ve sosyal donatıları hep birlikte gezerek yerinde incelemelerde bulundular.

Bitki ve Çiçeklerimizi Oluşturduğumuz Seralarda Kendimiz Üretiyoruz...

Program sonrası katılımcılarla birlikte Afşin Belediyesi bünyesinde kurulan Seraları ve Beton Elemanları Üretim Tesisini gezen Başkan Güven; "Fidanlık arazimizde geçtiğimiz yıl tamamen kendi imkânlarımızla oluşturduğumuz seralarda yetiştirdiğimiz bitki ve çiçekler şuanda Afşin’imizde parklarımızı, cadde ve sokaklarımızı süslüyor. Belediyelerin önemli harcama kalemlerinden birini oluşturan bitki ve çiçekleri oluşturduğumuz bu seralarda kendimiz üretiyoruz. Seralarımızda bitki ve çiçek üretimlerimiz artarak devam edecek." dedi.

Bölgenin En Büyük Beton Elemanları Üretim Tesisi Afşin'de...

Beton Elemanları Üretim Tesisinde konuşmalarına devam eden Başkan Güven; "Afşin’imize kazandırdığımız önemli bir hizmette makine parkımızda oluşturduğumuz Beton Elemanları Üretim Tesisimiz. Afşin’imize yakışır komple bir tesis kurduk. Artık kilit taşı ve bordürlerimizi bu tesisimizde kendimiz üretiyor ve Afşin’imizin yollarında, kaldırımlarında kullanıyoruz. Oluşturduğumuz tesisimiz saatte 70 metreküp hazır beton kapasiteli ve entegreli olarak çalışarak saatte 70 metrekare kilit parke ve bordür üretme kapasitesi ile üretim yapabilecek durumdadır. Deneme üretimleri sonrası tesisimizde asıl üretime geçtiğimiz günlerde başladık. Tesisimizde üretilen beton elemanları ilk olarak yeşil evler mevkiinde kullanıldı. Hızla büyüyen ve gelişen Afşin’imiz de, beton elemanları ihtiyaçlarının hızlı, ekonomik bir şekilde karşılayabilmek için bu tesisi Afşin’imize kazandırdık. Hava koşullarının elverdiği ölçüde Kasım, Aralık ve Ocak ayı demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol