banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN GÖRGEL, KENTİN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ DEPREM

 İl Başkanı Av. Fırat Görgel, ”Depremin ilk günlerinde vatandaşlarımızı çadırlara yerleştirdi, şimdi konteyner kentlere yerleştireceğiz, daha sonra da temellerini attığımız yeni konutlar tamamlandığında vatandaşlarımızı o konutlara yerleştireceğiz, normalleşme adına önemli adımlar attık.” dedi.

“Depremin üzerinden artık zaman geçti, her geçen gün vatandaşımızın hayatını normalleşmesi anlamında bir şeyler yapmaya çalışıyoruz!” diyen Başkan Fırat Görgel, “Allah'a şükürler olsun işte ilk önce çadır kentlerle başladık. Şimdi inşallah konteyner kentlere vatandaşlarımızı yerleştirmeye başladık. Bu haftadan itibaren de daha hızlı bir biçimde vatandaşlarımız kontrol kentleri yerleşecekler. Akabinde inşallah biliyorsunuz kalıcı konutlarımızla ilgili ilk temellerimizi attık ve inşallah bir sene içerisinde tüm vatandaşlarımızı depremden etkilenen vatandaşlarımızı, kalıcı konutlarına yerleştireceğiz.” İfadelerini kullandı.

KONTEYNER ÇARŞILAR YAPIYORUZ

Başkan Fırat Görgel, hayatın normalleşmesi adına esnaflarımızın da faaliyetlerini sürdürmesi adına konteyner çarşılar yaptıklarını yapmaya da devam edeceklerini belirterek, sanayimizin bir an önce ayağa kalkmasıyla ilgili küçük esnafımızın bir an önce işlerine başlamasıyla ilgili mücadelemiz devam ediyor. Şu anda konteyner çarşılar suretiyle bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda Çevre Şehircilik Bakanlığımız zemin etütlerini yapıyor. Bu zemin etütlerinden sonra inşallah hem Kahramanmaraş'ın yıkımın yoğun olduğu yerlerde bundan sonraki süreçte nasıl bir çalışma yapılacağına ilişkin  tüm paydaşlarla ilgili görüş alışverişinde bulunarak süreç ilerletilecek. Ondan sonra inşallah sanayi olsun, konuklar olsun nerede nasıl Kahramanmaraş'ın yıkım olan bölgelerinin nasıl yeniden yapılanacağıyla ilgili süreçleri tartışıldıktan sonra inşallah o  süreçler başlayacak. Her geçen gün Kahramanmaraş'taki vatandaşlarımızın hayatını normalleşmesi, deprem öncesi rutinine kavuşması, inşallah buradaki konforların artması anlamında mücadelemiz devam ediyor.

SÜLEYMAN SOYLU BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kahramanmaraş’ta depremin olduğu günden bu güne kadar koordinasyonun sağlanmasında büyük çaba ve gayret gösteren sayın Süleyman Soylu bakanımıza çok teşekkür ediyorum, dışarıdan gelen valilerimizle beraber il valimiz milletvekillerimiz, bürokratlarımız, tüm paydaşlar, sivil toplum örgütlerimiz hep beraber çok ciddi bir mücadele gösteriyoruz. Bizden sonraki nesillere Kahramanmaraş'ı çok daha güzel bir şekilde bırakmak için mücadelemiz gün geçtikçe artarak devam edecek. Kahramanmaraşlı vatandaşlarımız merak etmesinler. Bu süreci bir an önce çok hızlı bir biçimde normal rutinlerine kavuşturma noktasında ve hayatlarının normalleşmesi noktasında çok hızlı bir biçimde hareket edeceğiz ve burada bir an önce vatandaşımızı inşallah deprem önceki durumlarından çok daha iyi duruma getirmek noktasında gayretimizi arttırarak devam ettireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ben çok ciddi bir koordinasyon görüyorum açıkçası. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde inşallah bir an önce bunları tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

“BİZİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ DEPREM”

Kahramanmaraş olarak bizim gündemimiz seçim değil deprem diyen Başkan Görgel,  Hem partimiz hem Milliyetçi Hareket Partisi grup kararı alarak Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığını bir kez daha duyurdular. Tabii bizim gündemimiz açıkçası şehrimizde seçim değil. Bizim birinci gündemimiz deprem. Depremde vatandaşlarımızın yaralarını sarmak tabii hayatın olağan akışı içerisinde kendi gündemi içerisinde de seçim ve önemli günler bir tanesi bundan sonraki. Kahramanmaraş teşkilatları olarak buna ilişkin süreci de takip ediyoruz.

Şu anda aday adaylığı başvuruları devam ediyor. Hem partimizde, hem genel merkezde aday adaylarımızın başvurularını kabul ediyoruz. Bugün itibariyle hem genel merkezimize hem de ilde başvuru sayısı her geçen gün artıyor. İnşallah herkes için hayırlı olur. Aday adaylığı süreçleri de 22 Mart'a kadar partimizde hem de genel merkezimizde başvuruları devam ediyor. Tabii istifa edenlerin mutlaka Cuma günü saat 17,00’ye kadar istifalarını yapması gerekiyordu. Ama aday adaylığı başvurusu dediğim gibi 22 Mart Çarşamba gününe kadar devam edecek. Aday olan herkese başarılar diliyorum. “

VATANDAŞLARIMIZIN İRADESİNİ SANDIĞA YANSITMASINI İSTİYORUZ

Ak Parti İl başkanı Fırat Görgel, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde vatandaşların iradesinin sandığa yansımasını istediklerini belirterek, seçimle alakalı gündemde de vatandaşlarımızın işi kolaylaşsın. Demokrasi anlamında iradeleri mutlaka sandığa yansıtsın gayretleri içerisindeyiz.

Tabii biz herkesin Kahramanmaraş'ta oy kullanmasını önceleriz ancak şu anda bir kısım vatandaşlarımız şehir dışına gitmiş durumda. Onların mutlaka iradesinin sandığa yansıması ve iradesini mutlaka seçim sonucuna yansımasını istiyoruz. Bu noktadaki iradelerini önemsiyoruz. Bu yüzden de hükümetimiz ilgili bakanlıklarımız çok ciddi bir çalışma yürüttüler. 17 Mart'a kadar bu işi çok rahat bir biçimde sağladılar. Biz de vatandaşlarımızdan mutlaka ve mutlaka 14 Mayıs'ta nerede olacaklarsa yani Kahramanmaraş'ta olacaklarsa düzenlerini kurmuşlarsa başka bir şekilde nerede olacaklarsa bunun 17 Mart'a kadar bu iradenin gösterilmesi çok kolay. O yüzden bunun inşallah 17 Mart'a kadar kararlarını verip 14 Mayıs'ta nerede olacaklarsa oradaki kararlarını mutlaka e-Devlet yoluyla yansıtmalarını ve sonradan inşallah 14 Mayıs'ta iradelerini sandığa yansıtmalarını bekliyoruz.”

“MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI DEĞİLİM”

Başkan Görgel, bu dönemde milletvekili aday adaylığı başvurusun düşünmediğini belirterek,

“Bu dönem içerisinde çok ciddi bir yoğun bir gündem var. O yüzden aday adayı olmayı düşünmedim, düşünmüyorum da. Partime inşallah il başkanı olarak hizmet etmeye devam edeceğim. Benim için önemli olan tabii bu yapı içerisinde şehrime hizmet etmek. Aday adaylığı başvurusunda bulunmuyorum. Herhangi bir niyetim de yok. İnşallah il başkanı olarak partime b hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol