Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

“BAŞARIYI YAKALAMAK İSTİYORSANIZ, ASLA VAZGEÇMEYECEKSİNİZ”
 Aynı dili konuşmanın insanlarla anlaşmada en önemli unsur olduğunu, sizin anlattıklarınız kadar karşınızdakinin ne anladığının çok önemli olduğunu ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “21. yüzyılın işletmecilik anlayışına, sivil toplum örgütlenmesine ve diğer yapılara bakıldığında da, başarının artırılması, etkin ve verimli çalışmanın sağlanması ve bunların sonucunda müşteri memnuniyetinin elde edilebilmesi için, sadece yüksek zekâ katsayısına sahip, teknik ve mantıksal becerileri gelişmiş çalışanların varlığı yeterli olmamaktadır. Aynı zamanda, duygularını bilen, onları kontrol edebilen, başkalarının duygularını anlayabilen yani duygusal ve sosyal kapasitesi yüksek çalışanların varlığına da ihtiyaç duyulmaktadır” şeklinde konuştu.

İdealleri olmayanların, hayalleri olmayanların başarılı olma şansı olmadığını sözlerine ekleyen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “Yola çıkarken hedeflerinizi iyi belirlemeniz gerekiyor. Önünüzdeki engeller nedir? Bunu iyi tespit etmeniz gerekiyor. Fırsatları zamanında iyi bir şekilde değerlendirmeniz gerekiyor.  Öne çıkan fırsatları değerlendirme konusunda hazırlıklı olmanız gerekiyor. Başarıyı yakalamak istiyorsanız, azla vazgeçmeyeceksiniz” ifadelerini kullandı. Dünyanın hızla geliştiği, çocuklarımızı geleceğe göre hazırlama mecburiyetimizin bulunduğunu belirten Nevzat Pakdil açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bir işe başlamadan önce sonucunu ve hedefinizi bilin. Kendime hayat boyunca geçerli olacak bir gaye ve hedef seçtim mi? Atacağım her adımda, bunun hayat gayeme uygun olup olmadığını soruyor muyum? Uygun değilse o adımdan vazgeçiyor muyum? Yoksa hele bir başlayayım, bakalım sonu nasıl olacak mı diyorum?

Karşılıklı kazanın. Hem kendinize hem de karşı tarafa kazançlı olacak türde çözümler bulun. Her turlu ikili ilişkide her iki tarafa da olumlu netice verecek şekilde çözüm buluyor muyum, yoksa karşı tarafı düşünmeden, sadece kendi çıkarıma uygun yola mı gidiyorum? Unutmayın, siz veya karşı taraftan birisi zararlı çıkıyorsa, uzun vadeli sonuç iyi olmayacaktır. Bunun yerine, her iki tarafı da memnun edecek yolu seçmeliyiz.

Sizi anlamalarını beklemeden önce, siz karşı tarafı anlamaya çalışın. Unutmayın, iyi bir doktor önce hastasının şikâyetlerini anlar, ondan sonra reçetesini yazar. İyi bir mühendis, köprünün planlarını çizmeden önce karşılaşacağı zorlukları anlamaya çalışır. İyi bir satıcı, müşterisinin arzularını iyice anlamaya çalışır.  Anlayışla ve bir bütünlük içinde davranışlarınızı ayarlayın. Bu ekip ruhunu ortaya çıkarır. Atalarımız "bir elin nesi var, iki elin sesi var" derler. Ekip ruhu son derece önemlidir.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol