Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

BALDUK İSMİ OKULLARDA YAŞAYACAK
 Vali Şükrü Kocatepe’nin makamında düzenlenen protokolle, Akif İnan Mahallesi’ne 24 derslikli ilk ve ortaöğretim okulunun yapılması için ilk imzalar atıldı. Tanınmış işadamı, eski TOBB Başkanvekili Mehmet Balduk, babası merhum Arif Balduk’un adının verileceği bu okulun ardından, ağabeyi Murat Balduk için de bir teknik lise yaptıracak.

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’ın da katıldığı törende konuşan Vali Kocatepe, Balduk ailesine müteşekkir olduklarını belirterek, “Ticaret ve sanayi odamızın uzun yıllar başkanlığını yapan Mehmet Balduk, valiliğimizi ziyaret ederek Kahramanmaraş’a 2 okul yapmak istediklerini ifade ettiler. Ben gerçekten kendisine şükran borçluyum. Çünkü uzun yıllar Kahramanmaraş’ta sanayicilerimize hizmet eden Mehmet Balduk, şimdi eğitime de çok önemli katkı sağlayacak. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.


Eğitime bu yıl çok büyük kaynak aktardıklarını, hayırseverlerden gelen bu desteklerin de kendilerine büyük moral verdiğini anlatan Kocatepe, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz başkanımızı özlemiştik. Bu vesileyle yeniden görüşmekten çok mutlu oldum. Kahramanmaraşlı hayırseverlerimizin eğitime çok büyük destekleri var. Onların sayesinde çok önemli mesafeler aldık. Bu yılsonunda çok büyük rahatlama sağlayacağız. Ama gelecek yılsonunda eğitim öğretime normal sınıflarda başlamayı hedefliyoruz. Özellikle bu yıl il özel idaresi ve genel bütçeyi zorlayarak 72 milyonluk bir bütçe yaptık. Yatırım programı hazırladık. Ama sayın başkanımızın bize olan desteği, özellikle yeni gelişen bir mahallemizin okul ihtiyacını karşılaması son derece güzel. İnşallah 2014 yılı Temmuz ayında bu okulumuz bitirilecek ve bize teslim edilecek. Kendisine minnettarız. Bu vesileyle tüm hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”


OKUL YAPTIRMAK HER ZAMAN GÜNDEMİMDEYDİ

Hayırsever işadamı Balduk ise her alanda Kahramanmaraş’a hizmet etmekten mutlu olduklarını belirtti. Şehrin önceliği doğrultusunda bu okulun yapılacağını dile getiren Balduk, son olarak da;

“Allah ömür verirse önümüzdeki süreçte de bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Okul yapmak her zaman gündemimdeydi ve valimize nezaket ziyaretinde bulunduğumda bunu ifade ettim. Sağ olsun valimiz, milli eğitim müdürümüz yer gösterdiler. Açıkçası benim ilk hedefim babam adına bir teknik lise yapmaktı. Ama kültür merkezinin arkasındaki yeni gelişen bölgede acil ilk ve ortaokula ihtiyaç olduğu iletilince yapacak bir şey kalmadı. Çünkü şehrin önceliği bizim önceliğimizdir. Kamunun önceliği bizim önceliğimizdir. Gelecek yıl da Allah kısmet ederse teknik lise yaptırma niyetindeyiz. Sayın valimize ve milli eğitim müdürümüze de teşekkür ederim. Elimizden geldiğince çeşitli vesilelerle kentimize hizmet etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

BALDUK KARİZMATİK BAŞKAN!

Basın mensuplarının hayli önem verdiği ve ilgi gösterdiği imza protokolünde, basın mensupları bir anlamda Balduk ile hasret ve özlem de giderdiler. Bunu Balduk da dile getirince, Vali Kocatepe’nin Balduk için “karizmatik başkan” sözü Balduk’a tebessüm ettirirken, konuşma ve imza protokolünün imzası ardından,  Vali Kocatepe, hayırsever işadamı Mehmet Balduk’a kendini hatırlaması için bir fincan takımı hediye etti.




 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol