banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar SİZE İHTİYACIMIZ VAR KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

BAKAN ERSOY; “BU ŞEHRE TARİHİ KİMLİĞİNİ TEKRAR KAZANDIRACAĞIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, programı kapsamında şehre gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ile asrın felaketinde kısmı tahribatların meydana geldiği Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi, Ulu Camii, Tarihi Kapalı Çarşı ve Kahramanmaraş Kalesi’nde incelemelerde bulundu. Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, bakanlık ve kurum yetkililerinin de yer aldığı ziyaretlerde Başkan Güngör heyete, şehrin tarihi yapıları hakkında bilgiler aktardı.

KAHRAMANMARAŞ ÖZEL BİR ŞEHİR

Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, “Kahramanmaraş; her türlü dokuyu bünyesinde bulunduran, kimliği olan çok özel bir şehir. Şehrimizin sahip olduğu her tülü zenginliklerimizi ayağa kaldırma çabası içerisindeyiz. Bu çerçevede de şehrimizdeki tarihi yapılarda ve kültürel mekânlarda meydana gelen zararları ve buradaki hasar durumlarını değerlendirdik. Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın kendi görev alanlarında olan konularla ilgili şehrimizin alt ve üstyapısının ayağa kaldırılması konusunda çok güzel önerileri oldu. Bizim kendilerine sunduğumuz bazı çalışmalara da destek olacaklarını belirttiler. Germenicia arkeolojik alanıyla ilgili de güzel bir noktaya gelindi” cümlelerini kaydetti.

RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Tarihi enkazın kaldırılarak restorasyon çalışmalarının hızlı bir şekilde başlayacağını vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “6 Şubat’ta meydana gelen büyük afetten sonra bakanlığımıza bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğü başta Kahramanmaraş olmak üzere depremden etkilenen bütün illerde öncelikli olarak tespit çalışmalarına başladılar. Bugün de bu kapsamda Kahramanmaraş’ta bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirdik. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tespit çalışmaları sonucu bir iş bölümü oluşturduk. Hızlı bir şekilde tarihi enkazın kaldırılmasına ve restorasyon çalışmalarına başlayacağız. Bu noktada da öncelik verilecek noktaları belirledik. Hızlı ve planlı bir şekilde bu çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

YENİ ROTA OLUŞTURUYORUZ

Bakan Ersoy, açıklamalarının devamında, “Kahramanmaraş, 6 Şubat depremlerinde en fazla can kaybının ve yıkımın meydana geldiği şehirlerin başında geliyor. Bu yüzden Kahramanmaraş’ta daha yoğun bir çalışma gerekiyor. Büyükşehir Belediyemiz ve Valiliğimizle koordineli bir şekilde bu süreçleri yürüteceğiz. Tarihi yapıları, tescilli sokakları ve mekânları hızlı bir şekilde tekrar ayağa kaldıracağız. Sokak sağlıklaştırmaları yapacağız. Bir yıl içerisinde çalışmalarımızın büyük bir kısmını tamamlamayı hedefliyoruz. Kahramanmaraş’a tarihi kimliğini tekrar kazandıracağız. Deprem sonrası şehirlerin artık bir kültür şehri olması ve turizmden de hak ettiği payı almasını istiyoruz. Bu bağlamda da Büyükşehir Belediyemizle bir rota oluşturuyoruz. Bu noktada Büyükşehir Belediyemiz çok güzel çalışmalar gerçekleştirdi. İnanıyorum ki bu çalışmalar neticesinde Kahramanmaraş eskisinden daha cazip bir turizm şehri haline gelecek” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ, MOZAİKLERİYLE KONUŞULAN BİR ŞEHİR OLACAK

Gelen soru üzerine Germenicia ile alakalı da bilgiler aktaran Ersoy, “Germenicia, sadece Kahramanmaraş için değil doğu hattındaki rota için de çok önemli bir değer. Orada çıkacak mozaikler, mozaikleriyle ünlü birçok şehrimizden çok daha değerli olacağını düşünüyoruz. Bu çalışmalar bittiği zaman Kahramanmaraş, sadece gastronomisiyle ve yerel kültürüyle değil Germenicia ve mozaikleriyle de konuşulan bir şehir haline gelecek” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol