Öne Çıkanlar ÇOCUKLAR HAVUZLARI ÇOK SEVDİ EDELER GRUBU ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜYOR HATAYSPOR 1-1 KAHRAMANMARAŞSPOR MHP ÜMİT KAPISI İLK SÜRPRİZ FIRAT GÖRGELDEN

Bu haber kez okundu.

ANDIRIN DOKTORU İSTANBULLULARA ŞİFA OLDU

Tarihi kaleleriyle bilinen Andırın ilçesinin İstanbul da faaliyet gösteren Andırınlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Fatih Belediyesi Tarihi İstanbul Surları içerinde yer alan Topkapı Sosyal Tesislerinde düzenlenen 14. Geleneksel Tirşik Festivaline hemşehrilerin ilgisi yoğunda. Pandemi ve asrın felaketinden ötürü hemşehriler topluca bir araya gelmeyi özlemişlerdi, Tirşik Festivaliyle özlemle hasret giderdiler.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan toprakları uğrunda canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı okundu. Asrın felaketinde kaybettiklerimiz unutulmadı rahmet ve şükranla yâd edildi.

ANDIRINLILAR DERNEĞİ Tarafından düzenlenen programda protokol konuşmalarına geçildi. Andırın Doktoru olarak bilinen Tirşik Festivalinin sunuculuğunu eczacı Burak Narinoğlu’nun yaparken açılış ve selamlama konuşmasını İstanbul Andırınlılar Dernek Başkanı Mehmet Güvercin yaptı. Başkan Güvercin konuşmasında uzun süren Pandemi ve geçtiğimiz yıl yaşadığımız asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla bir araya gelmeyi hasret gidermeyi özlemiştik. Andırın Doktoru Tirşik Festivalimizle sizlerle buluşmak yeniden nasip oldu, dedi.

Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu adına İstanbul Elbistanlılar Dernek Başkanı Latif Erdoğan, Andırınlılar Derneği eski Başkanı Hamdi Çam, onursal başkan avukat Ali Çanak, yönetim kurulu üyesi İbrahim Boztaş ve MHP Ekinözü Belediye Başkan Adayı Harun Şahin günün önemine binaen birer selamlama konuşması yaptı.

"Eski Dernek Başkanı ve Sistem Su Arıtma sahibi Hamdi Çam ana sponsorluğunda sanatçı Cemile Sönmez, Uğurcan SÖNMEZ türküleriyle Ozan Yaşar GÖREN, Abdurrahman Çam ve Kazım ÇAKMAK şiirleriyle sanat dolu bir festival yaşattı hemşehrilerimize müzik ziyafeti sundu." 

İstanbul Andırınlılar Derneği Başkan Mehmet Güvercin ve yönetim kurulu üyeleri olarak şölenimize katkılarından dolayı Yaşarlar İnşaat Beşir Yaşar, Sistem Su Arıtma Ham Çam, FD Deri Fatih Çebiş, Çam Gayrimenkul Abdurrahman Çam, Teknodor Yusuf Keleş, İkizler Halı Yıkama Mehmet Güvercin, Demas Yemek Sıddık Çeri, Poliçeleştir Beyda ÇAM, Sultangazi Burak Eczanesi Burak Narinoğlu ve İstanbul Maraşder Mevlana Demirel verdikleri destekle festivalde ANDIRIN DOKTORU İstanbullulara Şifa oldu, dedi.

İstanbul Andırınlılar Dernek Başkanı Mehmet Güvercin her sene Geleneksel olarak düzenlediğimiz Andırın Doktoru Tirşik Festivalimizin 14.’sünü düzenledik. Bu gün Tirşik festivalimize yüzlerce hemşehrimiz katıldı. Doğadan kendi ellerimizle toplayıp meşakkatli bir süreç ikrama hazır hale getirdiğimiz 3 kazan Tirşik ve yanında bulgur pilavı ve memleketimize özgü kıvrım (halka)tatlı dağıttık. Festivale katılım beklentilerimizin çok üzerinde oldu. İstanbul ve çevre illerden hemşehrilerimiz dostlarıyla birlikte aileleriyle katıldı. Teşekkür ediyoruz dedi.

Tirşik festivaline emekli İstanbul Cumhuriyet başsavcısı Turan Çolakkadı ve Mhp Ekinözü Belediye Başkan Adayı Harun Şahin ve Ülkü Ocakları eski başkanı Erdem Karakoç ile birlikte Kahramanmaraş il, ilçe ve mahalle dernek başkanları ve yüzlerce vatandaş katıldı, milletvekilleri Ali Öztunç, Prof.Dr. Mehmet Şahin gönderdiği telgraf okundu. Program Cemile Sönmez konseriyle son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol