Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ EĞİTİM TOPLANTISI KAHRAMANMARAŞ’TA  GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
 Sıradan Bir Teşkilatın Toplantısı Değil

Programda  konuşmasını yapan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, gençliğin sorunlarına dair önemli açıklamalarda bulundu.  1975 yılında Milli Gençlik Vakfı ile başlayan gençlik hareketinin devamı olan Anadolu Gençlik Derneği’nin 40’ıncı dönemine ulaştığını kaydeden Turhan, “Bu yol, zalim bir hükümdarın karşısında ayağa kalkarak ‘Bizim Rabbimiz, göklerin ve yerin Rabbidir. Biz O’nu bırakıp da bir başkasına yalvarmayız.’ diyen Ashab-ı Kehf’in yoludur” dedi. Gerçekleştirdikleri toplantının herhangi bir derneğinin toplantısı olmadığını söyleyen Turhan, toplantının Hakk’ı üstün tutan bir anlayışla, Yeni bir Dünya kurmanın derdiyle dertlenen bir teşkilatın toplantısı olduğunu belirtti.

Dünyada 925 Milyon İnsan Aç Yatıyor

Dünya’da 7 milyar insanın yaşadığını dile getiren Turhan, “Bu 7 milyar insandan 925 milyonu her gece aç yatıyor. Her 6 saniyede bir 1 çocuk açlık nedeniyle ölmeye devam ediyor. 2 milyarı aşkın sayıda insan yoksulluk sınırının altında yaşıyor.1 buçuk milyar insan sağlıklı içme suyundan mahrum. Savaşlar ve terör olayları nedeniyle her 4 saniyede bir, 1 insan mülteci pozisyonuna düşüyor. Her gün 30 bin çocuk ailelerinin en basit ilaçlara ulaşamaması gerekçesi ile tamamen önlenebilir hastalıklardan dolayı ölüyor.Peki, dünyanın mevcut imkânları bu yoksunluğu, yoksulluğu ve açlıktan ölümleri ortadan kaldırmaya yetmiyor mu” diye konuştu.

Kozmetik İçin Harcanın Para Açlığı Önleyecek Miktarda

Dünyanın en zengin 5 insanının servetinin 280 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Turhan, “1 buçuk milyar insan günlük 2 dolardan daha az bir gelirle çalışmak zorunda kalmışken dünyanın en pahalı tablosu, Paul Cezanne’nin ‘Kart Oyuncuları’ adlı tablosuna verilen para 268 milyon dolar.Bir otomobil fuarında 10 dakika tanıtım yapan kadın mankene verilen para 100 bin dolar ve o otomobil fabrikasında asgari ücretle çalışan bir işçinin aynı miktar parayı kazanabilmesi için gerekli süre 20 yıl.Kedi köpek maması için, kozmetik için ya da sadece reklam giderleri için harcanan paralar dünyadaki açlığı, yoksulluğu ve yosunluğu defalarca önleyebilecek miktarlarda” dedi.


Irkçı Emperyalizm 7 Milyar İnsanı Yönetiyor

Irkçı emperyalizmin 7 milyar insanı yönettiğini bildiren Turhan, “Makro düzeyde enerji hammaddelerinin, temel gıda maddelerinin fiyatlarını belirliyorlar. Makro düzeyde değişik iş kolları arasındaki ücret farklılığını belirliyorlar. Kontrol altında tutuları ülkelerde iktidara gelecek isimleri, iktidar olması muhtemel isimleri ve muhalefet yapacak isimleri belirliyorlar. İşte bu fiyatları, ücretleri ve kadroları belirleyen mekanizma zenginin daha zengin olduğu ve yoksulun daha da yoksullaştığı mevcut dünya düzeninin işletilmesini sağlıyor” şeklinde konuştu.

Dünyanın Önemli Alanlarında Tekel Oluşturmuşlar

Irkçı emperyalizmin dünyanın en önemli alanlarında tekel oluşturduğunu belirten Turhan bunları şu şekilde sıraladı; “Petrol, doğal gaz ve maden tröstü; bütün enerji kaynaklarını kontrol ediyorlar, enerji nakil yollarını kontrollerinde tutuyorlar.Uzay ve bilişim teknolojisi tröstü ;uydu, internet ve diğer haberleşme ağları ile ülkeleri ve halkları izliyorlar. Kitle imha silahları tröstü; nükleer silahları ve diğer kitle imha silahları sayesinde ülkeleri ve halkları kendilerine boyun eğmeye zorluyorlar. Medya ve iletişim tröstü; algı yönetimini düzenliyorlar, istediklerini kahraman, istediklerini şaklaban yapıyorlar. Bankacılık ve finans tröstü; banknot dedikleri banka notu ile yani karşılıksız bastıkları para ve faiz sistemi ile bütün ülkelerin ekonomisini kendilerine bağımlı hale getiriyorlar” dedi.


Türkiye’nin Anadolu Gençliğe İhtiyacı Var

Türkiye’nin ve dünyanın Milli Görüş’e ihtiyacı olduğunu söyleyen Turhan, “Kimse dudak büküp, burun kıvırmasın. Bu ülkenin, bu halkın, bu gençlerin yaptığımız bu çalışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. İşte Türkiye İstatistik Kurumu’nun verileri:Türkiye’de geçen yıl suça sürüklenen çocuk sayısı 115.439. Öte yandan suç işleme sayısı bir önceki yıla göre %14.5 oranında artmıştır.Geçen yıl güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocuk sayısı 273.571 olmuştur.Bu sayıda da bir önceki yıla göre %11.6 oranında artış vardır.Geçtiğimiz yıl adli birimlere teslim edilen çocuk sayısı 103.278’dir.Çocuklar arasında uyuşturucu kullanımı 11 yaşın altına düşmüştür.48 binden fazla çocuk bağımlılık yapan madde kullanımı nedeniyle güvenlik birimlerine teslim edilmiştir.Bunlar az buz rakamlar değildir. Yaklaşık 300.000 ailenin dramıdır.Anadolu Gençlik Deneğimizin varlığının önemi anlatmak için sadece bu rakamları konuşmak bile yeterlidir” diye konuştu.

Toplantının ardından Kahramanmaraş Hatice Nermin Erbakan Eğitim Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol