Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

AK PARTİDE İL DANIŞMA MECLİSİ
 Komisyon çalışmalarında bugüne dek 71 maddenin ele alındığını ve 26 madde üzerinde uzlaşı sağlandığını kaydeden Ünal, kendilerinin de çalışmalarda hep iyi niyetle yer aldıklarını söyledi. Milletvekili sayılarının fazla olmasına rağmen, diğer partiler gibi komisyona 3’er üye ile katılım gösterdiklerini ifade eden Ünal, “Şimdi yasama yürütme ve yargıyla ilgili bölümün yazılma aşamasına gelindi yaklaşık 2 ay önce. Bununla ilgili siyasi partiler diğer konularda olduğu gibi önerilerini sunmaya başladılar. Anayasa uzlaşma komisyonunun asıl amacı da siyasi partilerden önerilerini almak değil midir? Evet. AK Parti dedi ki ‘benim yürütmeyle ilgili önerim başkanlık sistemi’ dedi. Yani öneri de bulunma özgürlüğünü kullandı. Şimdi muhalefet, ‘Hayır efendim siz başkanlık sistemini öneremezsiniz bu bir dayatmadır’ diyor. Şimdi size soruyorum, vicdanlarınıza soruyorum. Özgür iradesiyle yürütmeyle ilgili bir partinin önerisini sunmasının neresi dayatmadır. Bu mu dayatmadır yoksa sen böyle bir öneri veremezsin demek mi dayatmadır? ‘Sen böyle bir öneri veremezsin’ diyor. Muhalefet, ‘Eğer böyle bir öneri verirsen Anayasa Uzlaşma Komisyonunu kilitlemiş olursun’ diyor. Bu yönde de açıklama yapıyorlar. Böyle bir anlayış olmaz.” dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ DİKTATÖRLÜK DEĞİL

Başkanlık sistemi üzerinden CHP liderini de eleştiren Ünal, parlamenter sistemi ve başkanlık sistemini anlattı; “Şimdi başkanlık sistemi diktatörlüktür diyorlar. Ana muhalefet partisi lideri bu konuda maalesef o kadar cahil ki, ‘biz parlamentosuz bir sistem istemiyoruz’ diyor. Yani başkanlık sistemini parlamentosuz bir sistem zannediyor. Şu anki sistemde seçmen parlamentoyu seçiyor ve yürütme içinden çıkıyor. Yani Yasama organının içinden bir yürütme çıkıyor, bakanlar ve başbakan oradan seçiliyor. Dolayısıyla parlamenter sistemde zayıf koalisyonlar olursa parlamento çalışamaz oluyor, parlamentoda koalisyon varsa parlamentoda sistem işlemez hale geliyor. Bu defa güçlü bir yürütme de eğer isterse yasamayla ilgili sorunlar çıkabiliyor. Biz diyoruz ki seçmen hem parlamentoyu seçsin hem başkanı seçsin. Yani seçmen sadece parlamentoyu seçmesin, seçmen hem parlamentoyu hem başkanı seçsin. Başkan da kendi bakanlarını dışardan seçiyor. Dolayısıyla parlamento kendi asli işlevini yerine getiriyor başkanlık sisteminde.” diye konuştu, dokunulmazlıklar konusunda da şu anda mecliste 800 fezlekenin bulunduğunu ve bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

SÖZ SIRASI MİLLETVEKİLLERİNDE!

TBMM Başkanvekili Prof.Dr.Mehmet Sağlam ise AK Parti iktidarının geleceği görerek adımlar attığını söyledi. Artık Türkiye’nin yıllarca sonrasını görebilen bir ülke haline geldiğini dile getiren Sağlam, şunları kaydetti: “Biz önümüzdeki 11-12 yılda 2023 yılına kadar ne yapacağımızı, ekonomik bakımdan nereye varacağımızı, ihracatımızın nereye varacağını Türkiye’nin demokratik bakımdan, siyasi hayatında, anayasasında ne gibi değişiklikler istediğimizi ve bunun için de Türkiye’yi nereye götüreceğimizi açıkça kamuoyuna ilan etme cesaretini göstermiş bir iktidarın mensuplarıyız. Çünkü, bir yıl iki yıl sonrasını bir seçim sonrasını rüyasında göremeyen siyasi partiler var. Programına alamayana siyasi partiler var. Onun için de hiçbirinin bugüne kadar programı da, ileri sürdüğü fikirlerde millet nezdinde kabul görmüyor ki partimiz her seçimde biraz daha ilerleyerek bu gün yüzde 50’lerin üzerinde bir halk desteğine mazhar olmuştur.”


Milletvekili Sıtkı Güvenç De, iktidarları döneminde askeri ve yargı vesayetinin kırıldığını ifade ederek, Türkiye’nin daha demokratik günlere kavuştuğunu söyledi. AK Parti Milletvekili Dr. Yıldırım Ramazanoğlu ise büyükşehir belediyelerinin neler getirdiği konusunda yaptığı sunumla, partililerini bilgilendirdi.


ASIMIN NESLİ BİR İKTİDAR VAR!

AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç ise, AK Parti iktidarıyla Türkiye’nin daha sağlam bir zemine oturduğunu söyledi. Konuşmasında milli şairimiz Mehmet Akif’in dizelerine de yer veren Erkoç, “Bugün Mehmet Akif’in dizelerinde bahsettiği Asım’ın nesli olan bir iktidar var ülkenin yönetiminde. Bu iktidar milletin sorumluluğunu omuzlarında hissediyor ve öyle çalışıyor. Bu gayretle de ülkemiz artık dünyanın lider ülkelerinden biri ve 2071’in planlarını yapıyor.” diye konuştu.


Konuşmaların ardından toplantının basına kapalı olan bölümüne geçilerek, gündemdeki maddeler ele alındı. Toplantıya, Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Gençlik Kolları Başkanı Fırat Görgel, il ve ilçe teşkilat başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol