Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! dizi KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

AFŞİN-ELBİSTAN KÖMÜRÜ ARAPLARA MI GİDİYOR!
 Bakan Yıldız, Afşin-Elbistan’daki yerli kömür için Birleşik Arap Emirliklerinden Türkiye’ye 5 milyar dola para getirileceğine dair bir irade olduğunu ve bu anlaşmaya imza koyduklarını söyledi.

Bakan Yıldız yalnızca Afşin-Elbistan havzasında yeni kurulacak santrallerin ürettiği elektriğin şu anda lisans almış olan 11 bin megavatlık rüzgâr santralinin üreteceği elektrikten daha fazla olacağına dikkat çekerken, özel sektör olarak ocağa verip de işletemeyen firmaların olduğuna dikkat çekti, bunlara ile alakalı olarak şimdi yeni müeyyideler sunduklarını kaydetti ve “Bu kömür 100 milyon ton. Bu kömür senin. Yatırım y aparsan, bu kömür 30 yıllığına senin. Eğer yatırım yapmazsan 6 ay sonra benim. Eğer bir yerde stok yapılacaksa, bu özel sektörün portföyünde olmaması lazım. Ben özel sektörü açtıktan sonra gerek dağıtım şirketini, gerekse üretim şirketini gerekse kömür kaynaklarını özel sektör değerlendirir ise, ne ala. Değerlendirmemiz ise biz işimize bakarız” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol