banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

9. DÖNEM TASHİH-İ HURUF BULUŞMASI
 Din görevlilerini mesleki yönden yetiştirmek maksadıyla eğitim merkezleri ve İhtisas Merkezlerine büyük önem veren Diyanet İşleri başkanlığı bir yandan da eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.

Kur'an-ı Kerim yüzüne ve ezber, meal, ilmihal, hitabet ve dini musiki derslerinin verildiği Tashih-i Huruf Kursu 6 ay sürüyor. 

 

9. Dönem Kayseri Yüksek ihtisas eğitim merkezinde kursu başarıyla tamamlayıp mezuniyet sevinci yaşayan tashih-i hurufçular bir araya gelerek eski günleri yâd ettiler. Kahramanmaraş’ın tarihi ve turistik yerlerini (Taş Köprü, Abdülhamit han Cami, Maraş kalesi vs) gezen din görevlileri Sütçü İmam anıt mezarını da ziyaret ederek dua ettiler. Ekip, Akşam da Saray kasabı (Kasap paşa) yemek yediler. Hafız Ali Sarkaya ve Ahmet Saylak’ın ev sahipliğinden son derece memnun olan ekip, bir sonraki toplantıda başka bir İl de buluşmak üzere ayrıldılar.

 

 

EMEĞİ GEÇENLERE ŞÜKRANLARIMI ARZ EDİYORUM

 

 

Ev sahibi Şeyh adil cami imam hatibi hafız Ali Sarıkaya, insanın var oluşundan bugüne öğrenen ve öğreten olduğunu ifade ederek  öğrendiğini doğru öğrenme ve öğrettiğini de doğru öğretme gerekliliğinin önemine dikkat çekti.

Sarıkaya, “Bu süre içerisinde biz kursiyerlere emek harcayan eğitim merkezimizdeki hocalarımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum.”dedi.

 

Buluşmaya; Yunus Aydın(Kırşehir), Sadi Özmen(Kayseri), Rüstem Kalpaklı(Nevşehir), Yusuf Şahin(Afyon), Üzeyir Arslantaş(İstanbul), Bahaddin Akpınar(Adana), Enbiya Güçlü(Adana), Ali Sarıkaya(Kahramanmaraş), Ahmet Saylak(Kahramanmaraş), Mustafa Işık(Kahramanmaraş),Yunus Onat(Kahramanmaraş/Türkoğlu)

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol