banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

155’i ARAMAKTAN ÇEKİNMEYİN!
 Toplum Destekli Polis emniyet amiri Şeyhmus Kavak, Çarşı-Şehit Murat Örümcek emniyet amiri Ali Osman Aral ve TDP Şube Müdürü Sayim Akkuş’un konuşmacı olarak katıldığı huzur toplantısında, vatandaş emniyet mensupları işbirliği gündeme geldi, özellikle hırsızlık, dolandırıcılık ve asayişle ilgili konular vatandaşlara anlatıldı.

“kimse mağdur olmasın, bir problem ile karşılaştığınızda 155’i aramaktan çekinmeyin.  Aradığınızda isimleriniz kesinlikle gizli kalacaktır!” güvencesinin verildiği toplantıda evlerin güvenliği, hırsızlık, güvenlik kameraları dile getirilirken, vatandaşların da şikayetleri dinlendi.

  • Evlerin güvenliği için, kapı ve pencerelerdeki kilitlerin güvenli olup olmadığı kontrol edilmeli.
  • Yeni bir eve taşınıldığında, evin anahtarlarının başkalarında da olması ihtimaline karşı mutlaka kilitleri değiştirilmeli.
  • Kapı dürbünü sizi ziyaret eden kişileri görebilmeniz için kapı zincirinden daha önemli.
  • Evinizin anahtarını paspas altına, ayakkabı içine, elektrik ve su saati yanına bırakmayınız.
  • Misafirliğe giderken lamba veya televizyonunuzu açık bırakınız.
  • Zilinizi çalıp makul olmayan biri sebeple içeri girmeyen isteyen ve aynı şekilde sizin zilinize yanlışlıkla bastıklarını söyleyen kişilere kapınızı açmayın ve polise ihbar edin!
  • Bu ve benzeri hadiseler karşısında sakin olun, telaşlanmadan 155 polis imdat telefonunu arayın.
  • Polis gelmeden olay mahallindeki iz ve delillere dokunmayın.
  • Çünkü biz size bir telefon kadar yakınız!

KİM O! DEMEYİ ALIŞKANLIK EDİNİN!

Emniyet mensuplarının en çok üzerinde durduğu mesele hırsızlıktı. Bu bakımdan, vatandaşların kapıları her çalındığında, kim o demeden açmamaları tavsiye edilirken, vatandaşın can güvenliği için hırsızla karşı karşıya gelinmemesi  önerisinde bulunuldu, hırsıza cezayı vatandaşın vermemesi gerektiği hatırlatılarak, “Aksi halde kanun önünde suçlu duruma düşebilirsiniz!” uyarısında bulunuldu.


KONTÖR, PARA, TERÖR VE POLİS.

Mahalle sakinlerini bilgilendirme toplantısının en önemli konularından birisi de buydu. Çünkü insanların cep telefonuna gelen mesajlarda, banka hesabınızın daha güvenli olması için paranızı şu hesaba yatırın, ya da terör örgütü sizi takip ediyor, bize şu kadar para yatırın, sizi koruyalım, savcılıktan arandıklarını veya polis tarafından arandıkları havasını, süsünü vererek vatandaşı dolandırmak isteyenlere karşı duyarlı ve dikkatli olunması istenirken, toplantısının son bölümünde mahalle sakinlerine dondurma, meyve suyu ikramı yapıldı, asayiş ve huzur için vatandaşın emniyete yardımcı olması istendi.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol