Her maçın, her oyunun bir galibi, bir de yenileni oluyor. Beraberlik söz konusu değil. Zaten siyasette bütün oyunlar, bütün hesaplar beraberlik üzerine  kurulmaz.

Ya kazanan, ya kaybeden taraftasın.

Galip gelen, hele hele rakibine fark atmışsa sevinçten deliye dönüyor, yenildi ise, fark yedi ise, averaj takımı haline geldi ise, medya bile dalgasını geçiyor.

Kabahatli her zaman olduğu gibi hakem oluyor, o da olmaz ise fatura  muhtemelen ya kaleciye, ya da teknik adama kesiliyor.

Şimdi… Evet, şahsım şehri AK Partinin kalesi idi. Her seçimde yüzde 80’e yakın oy alırken, bu seçimde bu oran düştüğü gibi birçok ilçeyi de kaybetmesinin faturası bakalım kime kesilecek, kim günah keçisi ilan edilecek, kim ya da kimler hedef tahtasına oturtulacak!

Bütün hesaplar muhtemelen diyorum, 2026’da yapılacak bir erken seçime mi yoksa 2028’e göre mi tasarlanacak, bilen varsa söylesin!

Fatura kesilecekse KDV’si olacak mı?

*

Seçim bitti ya, kulağımıza gelen çirkin dedikodular, iddialar, iftiralar havada uçuşuyor. Şimdi de para ile belediye meclis üyeliklerinin satıldığı iddiası yaygın kamuoyunda. Siyasi rüşvet bir kere daha devreye girmiş anlaşılan.

Bastır parayı, bul karayı gibi… Gücün yanında yer almak isteyen, ya da partisinin oy oranını, belediyedeki icraat gücünü, iradesini eline geçirmek isteyen başkanlar, teşkilatlar ya da,  başka partilerden belediye meclis üyelerinin kapısını çalmaya başladılar.

Konuşulan, söylenen bu…

Tersi de olabilir, hasbelkader gücü elinde bulunduramayan siyasi partiden belediye meclis üyesi olanlar, gücün yanında yer almak adına para karşılığı adres ve parti değiştirirler mi, bilemedim gitti.

*

Benim memleketim başka. Havası ile suyu ile insanları gelenekleri ile farklılıkları olan toplum. Şimdi yeni iddialar, dedikodular savruluyor toz duman gibi, belediye başkanı iken bir kere daha aday gösterilmeyenlerin, yerine monte edilen adayın kazanmaması için karşı mahallenin lehine hareket ettiği, çalıştığı, aynı takımın oyuncusunun kaybetmesi durumunda, ‘Gördünüz mü, beni aday göstermediniz, bak kaybettiniz. Oh, iyi oldu!’ gibisinden intikam tamtamları çalması sizce manidar değil mi?

Sizce siyasi ahlaka sığar mı, sizce insanlıkta yeri var mı?

*

Bir de, ulusal televizyon kanallarında haber oldu, belediyelerde, özellikle kaybeden, açığı, kırığı ve usulsüzlükleri yığınla olan belediyelerde evrak taşıma, belge yitirme operasyonlarını duyuyoruz.

Öyle ki, Perşembe günü (dün) YRP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhammet Aydoğar da bir soru üzerine böyle duyumlar aldığını, ama bunun siyasi ahlakla bağdaşmadığını söyledi.

Bu arada, haberlere düştü, Elbistan eski belediye başkanı Mehmet Gürbüz dostumuz, Ali Öztunç’u yalanlayarak, giderayak belediyeye işçi almadığını söylemiş.

Elbistanlı bir kardeşimizle konuştum, alındığını söyledi. Kim haklı, kim yalan söylüyor, bilsem vallahi yazacağım!

*

Yukarıda da zikrettim, siyasi ahlak denen nesne kalmadı. Baksanıza, gazeteleri okuyor, haberleri dinliyorsunuz, kumpas, iftira, manipülasyon…

Kardeşim bunlar seçim kaybettiren unsurlar. Gerginlikten, krizlerden usandık. Huzura, barışa yelken açmak varken, ne diye oyunda oynaştasınız, ah bir bilebilsem!

İktidar veya muhalefet, size sesleniyorum; Niye uzak durmazsınız çirkeflikten!

*

Yazı uzadı ama hadi birkaç not daha düşelim. Ülke genelinde zenginlerin, hatırı sayılır müteahhitlerin vergi borçları silinirken, depremde ciddi zarar  gören, maddi-manevi yıkım yaşayan gazeteci arkadaşlarımızın biriken borçları için mücbir sebebin bu ayın sonunda biteceği söyleniyor.

Bence uzatılmasından öte, gazeteci arkadaşlarımızın maliye ve SSK borçları da silinmeli. Devlet baba büyüktür, affeder.

Bakın birçok arkadaşımız imkansızlıklar yüzünden Büyükşehir Belediyesinin Milli İrade Meydanı üzerinde gazetecilere tahsis ettiği BASINEVİ’nde yaşam mücadelesi veren meslektaşlarımızın vergi ve SSK borçlarının silinmesini sayın Cumhurbaşkanımızdan hassaten istirham ediyoruz.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Zengin işadamları kadar hatırımız varsa, lütfen bu çağrımıza kulak verin! Sevgilerimle…

*

Bugün seçimi Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen sayın Fırat Görgel dahil, ilçelerde bakanlığı hak eden adaylar mazbatasını alıp, ‘Bismillah!’ diyerek göreve başlayacaklar.

Hangi partiden olursa olsun, halkın iradesine saygı duyarız. Desteklerimiz, başarı dileklerimiz dostlar için olsun!

NOT: Devamı Pazartesiye… 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol