banner1483

Kafiyesinden başka ne alaka yılan ile yalanı bir araya getirmek! En korktuğum yaratık yılan, en çok nefret ettiğim şey ise yalan söylemek.

Söylemiyor muyuz, söylüyoruz.

Yılandan farkı olmayanlar ise gömleklerini doğada değil, evlerde değiştiriyorlar. Dolaplarını karıştırırsanız, rengarenk, marka marka gömlekler, sırtlarına geçirilmek için hazır beklerken, yatak odalarında başka giysilerini değiştiren yılanlara da rastlamak pekala mümkün günümüzde.

Bunu en çok da kullanışlı aptallar yapıyor. Ama o kendini aptaldan çok zeki, uyanık sanıyor. “Benim gözümden bir şey kaçmaz, ben kaçın kurrasıyım! Siz beni keriz mi sanıyorsunuz! Ben, Rabbimin bana verdiği cinsiyetimi istediğim gibi kullanırım, ister satarım, ister kiraya veririm!” deyip başkalarının sırt çantasını bırakın, el çantası gibi, üstelik de dezenformasyona uğradığı biline biline, başkaları ile kapı kapı gezenlerin vay haline!

*

Ama o yılanlar kendilerine öyle bir mecra, öyle bir güzergâh, öyle bir yol haritası tutturmuşlar ki, üstelik de kendini bulunmaz Hind kumaşı yerine koyduğu yetmiyormuş gibi, her geçen gün irtifa kaydettiğinin, ‘biri bizi gözetliyor’ televizyon dizisinden ders almamış gibi, sağda solda söylediği tutarsız iddialar, söylediği birbirinden farklı yalanlarla insanları kandırabileceğini sanıyor.

Ama insanlar yemiyor bunları. Yılanı da biliyor. Belgesel izleyenler bilir, yılan her yıl deri değiştirir. Ama içimizdeki yılanlar her gün değiştirdiğinden, başka başka alanlarda, mecralarda gezdiğinde, farklı güzergâhlarda seyrettiğinden nasıl ve nerede deri değiştirdiğinin farkına varamıyorsunuz!

*

Yılan deri değiştirmekle kendini yeniler.

Lakin içimizdeki boa, kara, boz yılanlar, doğadaki yılan gibi kendini yenileyeceği yerde, kimliğini eskitiyor, şeytani bakışlarıyla (uz yılanlar) başkalarının albenisi haline geliyor, biraz da nazenin duruşunu ön çıkartarak, çokça da sanki uyuşturucu kullanıyormuş gibi kendinden geçmiş haliyle daha da kullanışlı hale geldiğinin farkında olsa gerek!

Siyasilerin deri değiştirmesini anlarım da, gazeteci kılıklı kimselerin yatak odasında bile gömlek değiştirir gibi deri değiştirdiğini hiç duymamıştım.

Ha, bir de söylediği yalanların yanına kâr kalacağını sanıyorsa yanılıyor!

Yaşa ki neler duyasın!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol