banner1483

E hadi yani, daha ne duruyorsunuz, niye oyunda oynaştasınız? Oysa sizler bakan, milletvekili, belediye başkanı, il başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtar olacak yaştasınız!

Gazeteci bile olabilirsiniz. Savcılığa bir dilekçe, işlem tamam. Yok eğer illegal kalayım, maliye kaydım olmasın, büroya da gerek yok, evde hallederim, (modern tabirle ofis home diyorlar) gazetecilik yapayım, para kazanayım diyorsanız, bilemem. O sizin sorununuz.

Mesele şu…

*

Bakıyorum siyaset içinde bulunduğumuz ay iklimi ile birlikte sıcak… Sıcak iklimle birlikte sıcak saatler birbirini kovalıyor.

Bu arada derin bir bilgi, kaynağım Ankara’dan, yerel siyasetin hafızası diyebildiğimiz, kendini koordinatörlük görevleri sırasında zirveye taşıyan, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da gözbebeği haline gelen milletvekilimiz sayın Av. Ahmet Özdemir’in AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olacağını kuşlar fısıldadı kulağıma!

Aradım, Andırın’da, bir programda idi, müjdeyi de verdim dün! ‘hayırlısı olsun Mehmet abi’ demekle yetindi.

İnşallah olur! Şimdiden hayırlı olsun!

*

Erken ya da vaktinde seçim yakın. Aday adayı dememeyim, kendini aday yerine koyan, havalara girenler var şahsım şehrinde.

Parti kurulduğu günden beri sahada olan, yağmur-çamur dinlemeden özveriyle çalışan, imkânlarını seferber eden, amiyane tabirle partinin mutfağından gelenler dururken, gökten zembille inmiş gibi, piyangodan çıkmış gibi, bilmem kimin yakınıyım deyip hamili kart gösteren emeksiz siyasetçilere gülüyorum ben.

Adam resmen ‘adayım’ diyor, ‘aday adayı olacağım’ demeyi herhalde nefsine, sözüm ona siyasi kariyerine, birikimine zül sayıyor olmalı ki, başı bulutlarda geziyor. Sorsan siyaset allamesi! Canım benim ya! Sevsinler seni.

Yakında arz-ı endam ederler, kasıla kasıla… Sanki padişahın püsküllü oğlu. Sorsan, ‘Şeyhadil Mezarlığında bir yakının var mı, bayramda seyranda gidip fatiha okuyabileceğin, Maraş’a geldiğinde…’

Siz de yerseniz tabi. 

*

Bayram epey geride kaldı, etleri mideye indirdiniz, kanınız da bitlendi tabiri caiz ise, daha duruyorsunuz? Yoksa siz de mi ‘armut piş, ağzıma düş!’ hesabında, beklentisi içinde ve de rüyasındasınız?

Bırakın rüyayı, uyanın ve gündüze dönün! Rüyaların gerçek olması filmlerde, şarkılarda kaldı. Şimdi mücadele, azim, çalışma, emek ve zaman harcama zamanı.

Yok öyle üç köfte yirmibeşe. Geçti o devirler, ki öyle bir dünya yok artık!

*

Bakın, siz de aynı düşüncedesiniz ve sizler, her biriniz potansiyel birer milletvekili, belediye başkanı, il başkanı, meclis üyesisiniz.

Muhtarlık bile aklınızdan geçiyor olabilir. Her ne kadar iki yıl önce, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında, Cumhur ittifakını temsil eden MHP lideri Devlet Bahçeli muhtarlıkların devletin sırtına kambur, bir yük olduğunu, kaldırılması gerektiğini söylese de, günümüz şartlarında yerel yönetimlerin en küçük birimi olarak etkinliğini, gücünü koruyor. Başkanların en yakın mesai arkadaşı.

Neyse…

Bunu daha sonra da konuşuruz.

*

Kebapları mideye indirdiniz, dinlendiniz de, enerji ve moral depoladınız, artık oyunda ve oynaşta vakit geçirmenin zamanı yok.

Dedim ya, hepiniz birer milletvekili, belediye başkanı, parti teşkilat başkanı, belediye meclis üyesisiniz. Potansiyel olarak…

Bu memleketin kurtuluşu sizin ellerinizde! Sizin yüreğinizde!

Ama bunu düşünürken, kendinizi de lütfen kantara çekmeyi unutmayın!

Özgül ağırlığınızı kontrol edin!

Karekökünüzün ne kadar olduğuna baktırın!

Çapınızı ölçtürün!

Sonra öyle karar verin! Ezbere iş yapmayın!

*

Bu millet, bu şehrin rengini, dokusunu, kokusunu bilmeyen (bağışıklık sistemi çökmüş) mahallesinde doğmamış, mezarlıkta yeri bile bulunmayan, şehrin sokağında gezmemiş, şehri tanımayan adaylardan, bölgesindeki belediye başkanları ile takıntılı, kavgalı, buna rağmen siyaseti düşünenlerden yaka silkerken, ne olur bize bizi tanıyan insanları listeye koyun!

*

Hadi araya gireyim, muhtemelen Kasım'ın ilk hatasında Ticaret ve Sanayi Odası seçime gidecek.

Şehrin ekonomiden sorumlu hafızası sayın Hanefi Öksüz her ne kadar; ‘Bu şehirde Hanefi Öksüz kimi isterse TSO Başkanı o olur!’ iddialarına yok dese, itiraz etse de, yedi düvel de bilir ki sayın Öksüz belirleyici isim!

Ben olmayacağıma göre, bulun bakalım, başkan kim olacak!

Bu dava, bu mesele burada bitmedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol