Pandemiden etkilenmeyen sektör kalmadı desek, bütün suçu, bütün günahı virüse bağlamak da yanlış ve adaletsizlik, insafsızlık olur. Bir buçuk senedir hayatımıza giren, yaşantımızı allak bullak eden, alışkanlıklarımızdan, zevklerimizden ve özel hayatımızdan alıkoyan pandemi yüzünden mağdur olan sektörlerden biri de basın camiası dersem, acaba haksızlık mı etmiş olurum diye kendi kendime sormadım değil.

Dünya değişiyor. Artık ne varsa yeryüzünde, öğrenebileceğimizi her şey, avucumuzun içindeki cep telefonunda.

Günümüz inovasyon devri.

Bu bağlamda, yazılı basının eskisi kadar etkisi ve alanı kalmadığı söylense de, yazılı basın yaşamalı, yaşatılmalı. Lakin dijital yayın sadece bu sektörden ekmek yiyenleri değil, büyük küçük herkesi, hangi sektörde olursa olsun tüm insanlığı etkisi altına aldı ve bize esir muamelesi çekiyor.

*

Şahsım şehrinde basından ekmek yiyen, bu sebeple gazete çıkartan, internet sitesi ile yaşamlarını sürdürmek isteyen arkadaşlarıma kolaylıklar dilerken, tabi ki tevekkül sahibi olacağız ama asıl sahibine…

Kişi kaderini kendi belirler.

*

İmkânsızlıktan, bırakın maddi desteği, manevi destekten bile basın camiasını yoksun bırakan insanların basına olan önyargılarından ötürü bazı arkadaşlarımız dijital yayına yöneldiler.

Bunlardan biri de sevgili Gökhan Şahin.

Ege tv’de, HODRİ MEYDAN programına katılıyor, konuk alıyor, kentin sorunlarını tartışmaya açıyor, verilen bilgileri kamuoyuna servis yaparak, gazeteciliğini sürdürüyor. Her hafta bir konukla gündem oluşturuyor, kendinden ve şahsım şehrinden söz ettirerek, varlığını idame ettirmeye çalışıyor.

*

Kendini aşaması lazım insanların. ‘Buraya kadar!’ demek yok, yılmak, tükenmek yok. Mantık şu olmalı, ‘Çok olsun hepimizin olsun!’

Çünkü, gazetesinden, internet sitesinden başka geçim kaynağı olmayan arkadaşlarımızın yerel yönetimler, siyasiler, iş dünyasınca desteklenmelerini beklerim. Özellikle siyasi cenah, basının yaşaması, ayakta durması için kendinden de feragat etmesi lazım. Zira basın siyasetsiz, siyaset de basınsız yapamaz. Bu zamanda, herkesin herkese ihtiyacı var. Zira bir çiçekle yaz gelmiyor.

Aynı şey yerel yönetimler için de geçerli.

*

O bakımdan, sevgili Gökhan Şahinin çıkışını, atılımını, girişimini ve ortaya koyduğu performansı takdir ediyorum. Dijital yayını ile ‘Bitmedim, buradayım!’ mesajını veriyor. Üstelik de tüm Türkiye üzerinden.

Kendini geliştiriyor, aşıyor ve zirveyi zorluyor.

Helal olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol